4 °C Budapest

Ingyen próbálnak hűsölni az emberek, drágák a strandok

2009. július 17. 09:32

Bár az idei nyár eddigi legmelegebb napjai munkanapra estek, a fővárosi fürdők forgalma valószínűleg megugrott, a természetes tavak partjain lévő szabadstrandokon pedig sosem látott tömeg próbált enyhülést találni.

Míg egy átlagos napon általában hatezren látogatnak ki a budapesti strandokra, addig szerdán 24 ezren fordultak meg a létesítményekben - mondta Rippel Veronika, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sajtószóvivője a Magyar Nemzetnek. A kánikula mellett a strandváró program is kecsegtető, hiszen a cég által működtetett 13 fürdő közül minden nap az egyikbe féláron lehet bejutni. A hőségriadó miatt azonban szombatig minden budapesti strand kedvezményes áron várja a látogatókat.

Az ország más pontjain azonban inkább az ingyenes strandokat választják a hűsölni vágyók. A tiszafüredi termálfürdő és kemping forgalma 950 forintos jegyár mellett nem éri el a tavalyi szintet, miközben a Tisza-part tömve van fürdőzőkkel. A Velencei-tónál is inkább az ingyenstrandokat keresik az emberek, a fizetős strandok forgalma alig 20 százalékkal nőtt.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16