16 °C Budapest

A németek félnek az orosz inváziótól!

Pénzcentrum
2008. szeptember 4. 09:30

A németek többsége fél attól, hogy Oroszország megpróbál nagyobb befolyást szerezni a volt szovjet tagállamokban - idézi egy közvélemény-kutatás eredményeit a Bloomberg.

Egy német közvélemény-kutató cég 1000 német állampolgárt érintő felmérése szerint a válaszadók hatvan százaléka úgy véli, reális esélye van annak, hogy Oroszország hasonló lépésre szánja el magát több más kelet-európai országban is, mint Grúzia esetén, ahova múlt hónapban tankokat küldött, hogy megvédje a dél-oszétiai lakosságot.

Az EU a napokban tárgyalásokat folytatott arról, hogy kereskedelmi korlátozásokat vezet be Oroszországgal szemben, míg a grúz kormány tegnap felfüggesztette a diplomáciai köteléket északi szomszédjával, egészen addig, míg az vissza nem hívja haderejét az ország területéről.

Németország, mint az EU legnagyobb tagállama, akit a legszorosabb gazdasági, és kereskedelmi kapocs köt Oroszországhoz meglehetősen nehéz helyzetben van. Ennek ellenére Angela Merkel azt mondta augusztus 24-én, Németország megszakítja az "eddig megszokott" üzleti kapcsolatot Oroszországgal, a külügyminiszter azonban továbbra is nyitva kívánja tartani a kommunikációs csatornákat Oroszország felé.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?