25 °C Budapest

Foglalások ezreit bukják az utasok! Te is köztük vagy?

Pénzcentrum
2008. augusztus 11. 13:00

A Ryanair nevének hallatán sokaknak nem az jut az eszébe, hogy ez a legjobb, legmegbízhatóbb légitársaság. A legutóbbi róluk megjelent hí is az volt, hogy vizsgálódik a brit versenyhivatal, miután kiderült, hogy a cég internetes oldalának nyitólapján meghirdetett árak nem tartalmazták az adókat és az illetékeket. A légitársaság szóvivője szerint a hiba nem a fogyasztók megtévesztésére irányult, hanem a honlap az óriási látogatottság miatt túlterheltté vált és rendszerhiba áll a háttérben. Most újabb, nem túl kellemes információ látott napvilágot...

Az ír légitársaság foglalások ezreit törli, mivel külső oldalakról foglalták le a jegyeket. Ezzel nem kis pácban hagyja az utasokat a reptereken szerte Európában. Az indok valószínűleg az, hogy a Ryanair-nek elege lett azokból az oldalakból, amelyek összehasonlítgatják a társaságok árait, és a végén magasabb összegért adnak el egy-egy utat, mintha azt az utas közvetlenül a légitársaságoktól venné meg.

Michael O'Leary, a légitársaság ezen oldalak elleni ellenszenvét kifejezve bejelentette, hogy hétfőtől azokat az utasokat "nem szállítják", akik ilyen oldalakon keresztül vették meg a repülőjegyeket. A sajtókonferencián azt is mondta, hogy minden joguk megvan bármely foglalás törlésére, és hogy a legfőbb cél, hogy minél több problémát okozzanak ezeknek a siteoknak.

O'Leary szerint ezek az oldalak illegálisan működnek, és ez egy egyszerűbb és gyorsabb módja a tiltakozás kifejezésének, mint a bíróság. Bár az ilyen jellegű foglalások mindössze 0,5 százalékát teszik ki az összes foglalásnak a Ryanair-nél, ez így is napi ezer utast jelent az összes járatot figyelembe véve.

A Brit Utazási Irodák Egyesülete szerint a légitársaság lépése nem indokolt, sőt, meggondolatlan. Rajtuk kívül számos más csoport is tiltakozását fejezte ki az intézkedés következtében, azzal az indoklással, hogy a Ryanair-nak semmilyen félnivalója nincs az ilyen összehasonlító oldalaktól, ha tényleg igaz, hogy ők a legolcsóbbak a piacon.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?