3 °C Budapest

Csődbe megy a telefonóriás? Két éve van hátra...

Pénzcentrum
2007. március 28. 13:00

Az elmúlt év legrosszabb teljesítményt nyújtó tőzsdei kibocsátása, a Vonage Holdings 2009-ig csődbe mehet, így a részvényárak zuhanását korántsem érdemes vásárlásra használniuk a befektetőknek. Már a kibocsátást menedzselő Citigroup is csődtől tart és eladatná a papírokat a részvényesekkel.

A Citigroup elemzője szerint a szabadalmi perek fokozzák a jövedelmezőséggel kapcsolatos bizonytalanságot, célárát ezért 7 dollárról 2,5 dollárra csökkentette és tartásról eladásra minősítette le a papírokat.

Korábban a tőzsdei kibocsátásban társszervezőként résztvevő Bear Sterns is hasonló véleményt fogalmazott meg, utalva arra, hogy a Vonage szabadalmi pert vesztett a Verizonnal szemben, ezért nem használhatja tovább a voip hálózatot a hagyományos telefonhálózattal összekapcsoló technológiát.

Amennyiben ez a kulcsfontosságú technológia "lopottnak" bizonyul, a cég restrukturálásba és könnyem lehet, hogy csődvédelembe kényszerül 2008-2009-ig. A részvények árfolyama egyébként a tőzsdei debütálás óta 81%-ot esett.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?