16 °C Budapest

Csődbe megy a telefonóriás? Két éve van hátra...

Pénzcentrum
2007. március 28. 13:00

Az elmúlt év legrosszabb teljesítményt nyújtó tőzsdei kibocsátása, a Vonage Holdings 2009-ig csődbe mehet, így a részvényárak zuhanását korántsem érdemes vásárlásra használniuk a befektetőknek. Már a kibocsátást menedzselő Citigroup is csődtől tart és eladatná a papírokat a részvényesekkel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Citigroup elemzője szerint a szabadalmi perek fokozzák a jövedelmezőséggel kapcsolatos bizonytalanságot, célárát ezért 7 dollárról 2,5 dollárra csökkentette és tartásról eladásra minősítette le a papírokat.

Korábban a tőzsdei kibocsátásban társszervezőként résztvevő Bear Sterns is hasonló véleményt fogalmazott meg, utalva arra, hogy a Vonage szabadalmi pert vesztett a Verizonnal szemben, ezért nem használhatja tovább a voip hálózatot a hagyományos telefonhálózattal összekapcsoló technológiát.

Amennyiben ez a kulcsfontosságú technológia "lopottnak" bizonyul, a cég restrukturálásba és könnyem lehet, hogy csődvédelembe kényszerül 2008-2009-ig. A részvények árfolyama egyébként a tőzsdei debütálás óta 81%-ot esett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20