33 °C Budapest

Karácsonyfa a netről: ünnepi díszek kattintásra

Pénzcentrum
2006. december 15. 08:00

Van annak valami csodálatos, utánozhatatlan hangulata, mikor decemberben hóval, széllel dacolva Budapest különböző pontjain elcsigázottan, de csillogó szemekkel keresi az ember a nagy Ő-t, az igazit. Szinte a mennyben érezzük magunkat, mikor megpillantjuk, fényes, selymes zöld ágait, megérezzük illatát. Aztán jön a hidegzuhany, megkérdezzük mennyibe kerül, s ha ki is pengetjük az árat, az sem biztos hogy befér a kocsiba, BKV-val hazavinni pedig lehetetlen. A hasonló esetekre, illetve a rohanó embereknek találták ki az internetes karácsonyfa-rendelési lehetőséget, amely egy viszonylag fiatal piac.

Vágott fenyő

Aki az ötlet kiagyalójánál, az Első online karácsonyfa vásárnál szeretne fát rendelni, bizony már elkésett, ugyanis a 2006-os rendelések már lezáródtak. A zalai-dombságban 5 féle fenyőt termelő (Luc, Ezüst, Douglas, Nordmann, Kolorádó), mintegy 30 éves tapasztalattal rendelkező Bosnyák, illetve Lehel téren fákat árusító csapatnak 2005-ben pattant ki fejéből a korszakalkotó idea.

A portálon egyébként a rendelés során először e-mail címünket és nevünket kell megadni, majd utána minden részletre kitérően pontosíthatjuk, milyen fát is szeretnénk majd Karácsony táján feldíszíteni. Lehet választani normál, tömzsi vagy nyúlánk fát, a törzsátmérő minimum 3, maximum 15 centiméter lehet, hasonló korlátozások vonatkoznak a fa szélességére is, legalább 40, de legfeljebb 200 centiméter széles lehet. Azt is specifikálhatjuk, hogy milyen magas fát szeretnénk, 100 centimétertől egészen 300 centiméterig rendelhetünk.

Vágott fenyő internetes árusításával foglalkozik még az Everling Kft. kertészete, valamint a beszédes névvel rendelkező Fenyőfutár is. Bár a kertészet esetében a webáruházra kattintva ezzel a felirattal kell szembesülnünk: "webáruházunk szolgáltatásai karbantartás miatt jelenleg nem elérhetőek". De kicseleztük a karbantartást, az akciók menüpontra kattintva megtaláltuk, mennyiért mekkora is milyen fát rendelhetünk.

A fenyőfutárnál idén a kiszállítás díjtalan, nemcsak Budapesten, hanem Solymáron és Nagykovácsin is. A rendelésért utólag kell fizetni, így megszűnik annak a kockázata, hogy olyan fa alatt kelljen az ajándékok után kutatnunk, amely bizony nem a saját szájunk ízlése szerinti. A fenyőfutárnál ugyan csupán Nordmann fenyő rendelésére van lehetőségünk, ennek ellenére összefoglaltuk, melyik cégnél mennyibe kerül egy Karácsonyfa megrendelése.

Gyökeres fenyő

Az Everling-nél annak ellenére, hogy a tavalyi évben nem hozott átütő sikereket a gyökeres/cserepes fenyő árusítása, lehetőség nyílik gyökeres fa rendelésére is azoknak, akik olyan fenyőt szeretnének Karácsonykor, amelyik a kert díszévé is válhat (amennyiben túléli a súlyok és a meleg szoba megpróbáltatásait).

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egyebek

A Fenyőfutárnál igyekeznek több mindenre is gondolni, ami a fenyőfa felállításával jár, így például talpat is rendelhetünk náluk, "Hogy biztosan álljon!" mint azt honlapjuk hirdeti.

A szolgálat üzemeltetője, a MaxBalloon Kft. cégnevéhez jobban illő óriás felfújható télapókat is kínál, melyek mellé ingyenesen kap a Giga-Mikulásokat imádó egy 160, vagy 200 centiméteres fenyőt.

A futárszolgálat egyébként csomagokat is kínál, melyek tartalmát különböző nevekkel illeti. Egyébiránt nem árt, ha tényleg összefogunk a szomszédokkal, ugyanis akár 15 százalékot is megtakaríthatunk. Amennyiben egyedi ajándékkal szeretnénk meglepni üzleti partnereinket, ügyfeleinket, akkor igényelhetjük az üzleti csomagot is, melyet a megadott budapesti címre szállítanak, a fát pedig szalaggal kötik át a teljes hatás kedvéért.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?