23 °C Budapest

Karácsonyfa a netről: ünnepi díszek kattintásra

Pénzcentrum
2006. december 15. 08:00

Van annak valami csodálatos, utánozhatatlan hangulata, mikor decemberben hóval, széllel dacolva Budapest különböző pontjain elcsigázottan, de csillogó szemekkel keresi az ember a nagy Ő-t, az igazit. Szinte a mennyben érezzük magunkat, mikor megpillantjuk, fényes, selymes zöld ágait, megérezzük illatát. Aztán jön a hidegzuhany, megkérdezzük mennyibe kerül, s ha ki is pengetjük az árat, az sem biztos hogy befér a kocsiba, BKV-val hazavinni pedig lehetetlen. A hasonló esetekre, illetve a rohanó embereknek találták ki az internetes karácsonyfa-rendelési lehetőséget, amely egy viszonylag fiatal piac.

Vágott fenyő

Aki az ötlet kiagyalójánál, az Első online karácsonyfa vásárnál szeretne fát rendelni, bizony már elkésett, ugyanis a 2006-os rendelések már lezáródtak. A zalai-dombságban 5 féle fenyőt termelő (Luc, Ezüst, Douglas, Nordmann, Kolorádó), mintegy 30 éves tapasztalattal rendelkező Bosnyák, illetve Lehel téren fákat árusító csapatnak 2005-ben pattant ki fejéből a korszakalkotó idea.

A portálon egyébként a rendelés során először e-mail címünket és nevünket kell megadni, majd utána minden részletre kitérően pontosíthatjuk, milyen fát is szeretnénk majd Karácsony táján feldíszíteni. Lehet választani normál, tömzsi vagy nyúlánk fát, a törzsátmérő minimum 3, maximum 15 centiméter lehet, hasonló korlátozások vonatkoznak a fa szélességére is, legalább 40, de legfeljebb 200 centiméter széles lehet. Azt is specifikálhatjuk, hogy milyen magas fát szeretnénk, 100 centimétertől egészen 300 centiméterig rendelhetünk.

Vágott fenyő internetes árusításával foglalkozik még az Everling Kft. kertészete, valamint a beszédes névvel rendelkező Fenyőfutár is. Bár a kertészet esetében a webáruházra kattintva ezzel a felirattal kell szembesülnünk: "webáruházunk szolgáltatásai karbantartás miatt jelenleg nem elérhetőek". De kicseleztük a karbantartást, az akciók menüpontra kattintva megtaláltuk, mennyiért mekkora is milyen fát rendelhetünk.

A fenyőfutárnál idén a kiszállítás díjtalan, nemcsak Budapesten, hanem Solymáron és Nagykovácsin is. A rendelésért utólag kell fizetni, így megszűnik annak a kockázata, hogy olyan fa alatt kelljen az ajándékok után kutatnunk, amely bizony nem a saját szájunk ízlése szerinti. A fenyőfutárnál ugyan csupán Nordmann fenyő rendelésére van lehetőségünk, ennek ellenére összefoglaltuk, melyik cégnél mennyibe kerül egy Karácsonyfa megrendelése.

Gyökeres fenyő

Az Everling-nél annak ellenére, hogy a tavalyi évben nem hozott átütő sikereket a gyökeres/cserepes fenyő árusítása, lehetőség nyílik gyökeres fa rendelésére is azoknak, akik olyan fenyőt szeretnének Karácsonykor, amelyik a kert díszévé is válhat (amennyiben túléli a súlyok és a meleg szoba megpróbáltatásait).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyebek

A Fenyőfutárnál igyekeznek több mindenre is gondolni, ami a fenyőfa felállításával jár, így például talpat is rendelhetünk náluk, "Hogy biztosan álljon!" mint azt honlapjuk hirdeti.

A szolgálat üzemeltetője, a MaxBalloon Kft. cégnevéhez jobban illő óriás felfújható télapókat is kínál, melyek mellé ingyenesen kap a Giga-Mikulásokat imádó egy 160, vagy 200 centiméteres fenyőt.

A futárszolgálat egyébként csomagokat is kínál, melyek tartalmát különböző nevekkel illeti. Egyébiránt nem árt, ha tényleg összefogunk a szomszédokkal, ugyanis akár 15 százalékot is megtakaríthatunk. Amennyiben egyedi ajándékkal szeretnénk meglepni üzleti partnereinket, ügyfeleinket, akkor igényelhetjük az üzleti csomagot is, melyet a megadott budapesti címre szállítanak, a fát pedig szalaggal kötik át a teljes hatás kedvéért.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?