24 °C Budapest

Karácsonyfa a netről: ünnepi díszek kattintásra

Pénzcentrum
2006. december 15. 08:00

Van annak valami csodálatos, utánozhatatlan hangulata, mikor decemberben hóval, széllel dacolva Budapest különböző pontjain elcsigázottan, de csillogó szemekkel keresi az ember a nagy Ő-t, az igazit. Szinte a mennyben érezzük magunkat, mikor megpillantjuk, fényes, selymes zöld ágait, megérezzük illatát. Aztán jön a hidegzuhany, megkérdezzük mennyibe kerül, s ha ki is pengetjük az árat, az sem biztos hogy befér a kocsiba, BKV-val hazavinni pedig lehetetlen. A hasonló esetekre, illetve a rohanó embereknek találták ki az internetes karácsonyfa-rendelési lehetőséget, amely egy viszonylag fiatal piac.

Vágott fenyő

Aki az ötlet kiagyalójánál, az Első online karácsonyfa vásárnál szeretne fát rendelni, bizony már elkésett, ugyanis a 2006-os rendelések már lezáródtak. A zalai-dombságban 5 féle fenyőt termelő (Luc, Ezüst, Douglas, Nordmann, Kolorádó), mintegy 30 éves tapasztalattal rendelkező Bosnyák, illetve Lehel téren fákat árusító csapatnak 2005-ben pattant ki fejéből a korszakalkotó idea.

A portálon egyébként a rendelés során először e-mail címünket és nevünket kell megadni, majd utána minden részletre kitérően pontosíthatjuk, milyen fát is szeretnénk majd Karácsony táján feldíszíteni. Lehet választani normál, tömzsi vagy nyúlánk fát, a törzsátmérő minimum 3, maximum 15 centiméter lehet, hasonló korlátozások vonatkoznak a fa szélességére is, legalább 40, de legfeljebb 200 centiméter széles lehet. Azt is specifikálhatjuk, hogy milyen magas fát szeretnénk, 100 centimétertől egészen 300 centiméterig rendelhetünk.

Vágott fenyő internetes árusításával foglalkozik még az Everling Kft. kertészete, valamint a beszédes névvel rendelkező Fenyőfutár is. Bár a kertészet esetében a webáruházra kattintva ezzel a felirattal kell szembesülnünk: "webáruházunk szolgáltatásai karbantartás miatt jelenleg nem elérhetőek". De kicseleztük a karbantartást, az akciók menüpontra kattintva megtaláltuk, mennyiért mekkora is milyen fát rendelhetünk.

A fenyőfutárnál idén a kiszállítás díjtalan, nemcsak Budapesten, hanem Solymáron és Nagykovácsin is. A rendelésért utólag kell fizetni, így megszűnik annak a kockázata, hogy olyan fa alatt kelljen az ajándékok után kutatnunk, amely bizony nem a saját szájunk ízlése szerinti. A fenyőfutárnál ugyan csupán Nordmann fenyő rendelésére van lehetőségünk, ennek ellenére összefoglaltuk, melyik cégnél mennyibe kerül egy Karácsonyfa megrendelése.

Gyökeres fenyő

Az Everling-nél annak ellenére, hogy a tavalyi évben nem hozott átütő sikereket a gyökeres/cserepes fenyő árusítása, lehetőség nyílik gyökeres fa rendelésére is azoknak, akik olyan fenyőt szeretnének Karácsonykor, amelyik a kert díszévé is válhat (amennyiben túléli a súlyok és a meleg szoba megpróbáltatásait).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egyebek

A Fenyőfutárnál igyekeznek több mindenre is gondolni, ami a fenyőfa felállításával jár, így például talpat is rendelhetünk náluk, "Hogy biztosan álljon!" mint azt honlapjuk hirdeti.

A szolgálat üzemeltetője, a MaxBalloon Kft. cégnevéhez jobban illő óriás felfújható télapókat is kínál, melyek mellé ingyenesen kap a Giga-Mikulásokat imádó egy 160, vagy 200 centiméteres fenyőt.

A futárszolgálat egyébként csomagokat is kínál, melyek tartalmát különböző nevekkel illeti. Egyébiránt nem árt, ha tényleg összefogunk a szomszédokkal, ugyanis akár 15 százalékot is megtakaríthatunk. Amennyiben egyedi ajándékkal szeretnénk meglepni üzleti partnereinket, ügyfeleinket, akkor igényelhetjük az üzleti csomagot is, melyet a megadott budapesti címre szállítanak, a fát pedig szalaggal kötik át a teljes hatás kedvéért.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem