Karácsonyi fosztogatás: mire figyelj az online vásárlásnál?

Pénzcentrum
2006. december 8. 09:30

Naponta közel nyolcmillió csaló weblapra irányító, adathalász levél forog a világhálón. Az amerikai Nemzeti Fogyasztó Szövetség adatai szerint az elmúlt évben a vevők 32 millió dollárja bánta az internetes csalás valamelyik formáját - írja a Népszabadság.

Tavaly 19 milliárd forint volt Magyarországon az interneten keresztül értékesítő kiskereskedelmi boltok forgalma, az idén pedig elérheti a 26 milliárdot a GKI szerint.

Hazánkban a vásárlók jellemzően nem az interneten szoktak fizetni: 64 százalékuk a készpénzes utánvételt preferálja, sokan pedig az átvétel helyszínén fizetnek.

Vásárlóként mindenképpen érdemes arra figyelni, hogy az adott weblap titkosítja-e a fizetési információkat. Erről az URL-ben a https:// kezdés, illetve a kis lakat ikon győzhet meg minket.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22