Emelés a fővárosban - ettől a súlytól nem leszünk erősebbek...

Pénzcentrum
2006. december 8. 09:00

Szerdán újabb emelésekről állapodott meg a főpolgármesteri kabinetértekezlet. Drágulás várható a BKV tarifáiban, valamint többet kell majd fizetni a távfűtésért is - írja a Népszabadság.

Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója elmondta, a dolgozói havibérlet 6,5 százalékkal lesz drágább, 7 350 forint lesz az ára jövőre. A nyugdíjas- és tanulóbérlet ára nagyobb mértékben, 13 százalékkal emelkedik majd, így 2 950 forintot kell érte fizetni. A vonaljegy pedig185 forint helyett 230 forintba kerül.

Ugyanakkor lesz olyan jegy is, melynek ára nem változik, ilyen például a családi hétvégi jegy. Ma várható döntés a fővárosi kabinettől azzal kapcsolatban, hogy 2007-ben az éves bérleteket 11 haviszelvény áráért lehessen megvásárolni.

A BKV idén 48,6 milliárd forint árbevétellel számolt, jövőre a tarifaemelés nyomán 52,1 milliárd forintra számítanak. A diákoknak és nyugdíjasoknak járó állami árkiegészítés jövőre csökken, 20,7 milliárd forintról 19,1 milliárd forintra, ezért drágulnak tehát ezek a bérletek a felnőtténél nagyobb mértékben.

Budapesten két lépcsőben, összesen 45 százalékkal drágul majd a távfűtés. Januárban nagyobb, a fűtési szezon végén pedig egy kisebb emelés várható. Az eredetileg tervezett 44,5 százalékos egylépcsős januári emelés Demszky Gábor főpolgármester szerint elviselhetetlen terheket rótt volna a fővárosiakra, így a pénzügyminisztérium a kompenzációs célú, 25 milliárd forintos állami keret egy részét megelőlegezi a távfűtő műveknek. Ebből a budapesti szolgáltatónak 3 milliárd forint jutna.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Előzetes kalkulációk szerint a 240 ezer távfűtéses lakásban élők mintegy 80 százaléka részesülhet valamilyen támogatásban.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem