23 °C Budapest

Olcsó-telefon a hipermarketben: mit tud az újdonság?

Pénzcentrum
2006. november 7. 15:00

Az IP-telefónia fejlődésével egyre több, okosabb, szebb úgynevezett VoIP-telefon kerül piacra, és egyre több gyártó veszi figyelembe azt, hogy azok is szeretnének részesülni az olcsóbb telefonálás előnyeiből, akik nem, vagy csak mérsékeltebb formában értenek az internetes technológiákhoz.

Az olcsó termékeiről - és Magyarországon nagy számban kiszabott bírságairól - elhíresült Tesco-áruházlánc Angliában nemrég két VoIP Wi-Fi-képes mobiltelefont dobott a piacra, így már bárkinek lehetősége nyílik a vásárló körút során a vaj, kenyér, és egyéb termékek mellett VoIP-telefon vásárlására, gyorsan, olcsón és egyszerűen.

A Tovo t1000 80 fontért cserébe otthoni wifi-eléréssel rendelkező vásárlók számára kínál alacsony díjazású és egyszerű telefonálási lehetőséget. Tovo és Mobiboo felhasználókat ingyenesen hívhatnak, nemzetközi és helyi hívásokat 5 illetve 2 pennys percdíjjal indíthatnak, a bejövő hívásokért nem kell fizetni.

A mobiltelefonhoz hasonló t450g - amelyért 160 fontot kérnek - egy úgynevezett duális készülék. A telefon képes érzékelni, ha van elérhető Wi-Fi hálózat, ekkor VoIP-hívásokat intézhetünk a készüléken. Ha pedig nem talál elérthető Wi-Fi-t, mobiltelefon-hálózatra vált. Emiatt a készülék képes e-mail-ek küldésére, fogadására, és szélessávú internetböngészésre is.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?