28 °C Budapest

Ne engedd magad kifosztani - van megoldás: védekezz!

Pénzcentrum
2006. november 15. 16:00

Alig egy hete száradt meg a virtuális tinta azon a beszámolón, amelynek keretében az online csalások elszaporodására figyelmeztettük olvasóinkat, máris itt vannak a tippek az angol kollégáktól ezeknek kivédésére. Lássuk, mit tudnak a szigeten lakók!

Egy Nagy-Britanniában elkészült felmérés szerint minden tizedik online vásárló "szarvashibát" követ el internetes bevásárlásai során, nem ritka, hogy védtelenül hagyott felületeken szinte ajándékként ajánlják fel a banki adatokat, vagy kávézókban és könyvtárakban szabadon használható számítógépeken nyitnak meg olyan oldalakat, amelyek mindenképp biztonságos kapcsolatot igényelnének.

Íme 8 tipp a csatornán túlról, amelyeket a magyar vásárlóknak is érdemes megszívlelni mielőtt leülnének a gép elé, hogy mentesülve a karácsonyi forgatag nyomásától, a kényelmes fotelukban ülve intézzék el a nagy bevásárlást.

Figyelmeztetés a PC-dtől

Telepíts a gépedre és frissítsd rendszeresen az vírus- és kémprogram-keresőt, illetve tűzfalat, és használd a lehető legnagyobb biztonságot adó böngészőt!

Hozzáférés

Érdemes fokozott óvatossággal bánni azokkal a gépekkel, amelyekhez mások is hozzáférhetnek, így például az internet kávézóban és a könyvtárakban található terminálokkal szemben.

Szerezz védettséget!

Nézz utána, hogy a kártyád kibocsátója biztosít-e olyan szolgáltatást, amelynek keretében az internetes vásárlás esetén plusz PIN kódot kér be. Tartsd ezeket az adatokat biztonságban és semmi esetre se írd le őket!

Ne spórolj az idővel!

Minden esetben írd be az általad keresett oldal címét a keresőbe, ne használj más oldalakon vagy e-mailekben szereplő linkeket, és semmiképpen ne add ki az adataidat ilyen esetben!

Online vásárlás

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ellenőrizd, hogy az az oldal, amelyen keresztül vásárolsz biztonságos-e (egy lezárt lakatot vagy egy teljes egész kulcsot kell látnod a képernyő szélén)! A https:// protokollt használó kereskedelmi oldalak általában biztonságosabbak.

A már ismerős az igazi

Használj olyan oldalakat, amelyeket már ismersz! Ha valami újat szeretnél kipróbálni, akkor nem árt, ha először utánanézel a cégnek, akár a telefonszámnak és a postai címnek is.

Telefonon semmit!

Erősen kezdj el gyanakodni, ha a "bankod" vagy a "rendőrség" telefonon olyan adatokat szeretne tőled, mint a PIN kódod vagy a számlaszámod, vajon miért szeretnék ezeket az adatokat, és kik vannak a vonal másik végén.

Fizetési igazolás

Tarts meg az online fizetésekről szóló visszaigazolásokat, és vesd össze a havi számlabizonylatoddal, így hamar kiderülhet ha valami turpisság van a dologban!

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?