E-mail a TB-től... - ne dőlj be!

Pénzcentrum
2006. november 10. 16:00

A közösségi oldalak és bankok honlapjainak utánzatáról már többször hallhattunk, azonban újabb csalás van terjedőben az Amerikai Egyesült Államokban. Olyan e-mailek járják a világhálót, amelyek célja az úgynevezett "phishing", azaz adatlopás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A legfrisebb e-mail tárgyában ez áll: "megélhetési költségek 2007 frissítés", s úgy tűnhet, hogy a Társadalombiztosítási Hivataltól (SSA) érkezett. A levél információkat ajánl a juttatások 2007-ben várható 3,3 százalékos emelkedéséről, s arra kéri az olvasókat, hogy frissítsék adataikat - köztük TB-számukat is - a levélben található linken keresztül. Amennyiben ezt nem teszi meg valaki, a levél állítása szerint az SSA határozatlan időre felfüggeszti a számláját.

Ha valaki rákattint a linkre, az SSA honlapjához megtévesztő módon hasonlító oldalra jut, azonban nem szabad bedőlni az optikai csalódásnak, mivel a honlap csak azt a célt szolgálja, hogy a gyanútlan felhasználók adatait ellopja. Nem egyedülálló próbálkozás ez, az amerikai Anti-Phishing Working Groups csupán idén augusztusban több mint 10 ezer hamis honlapot azonosított.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39