E-mail a TB-től... - ne dőlj be!

Pénzcentrum
2006. november 10. 16:00

A közösségi oldalak és bankok honlapjainak utánzatáról már többször hallhattunk, azonban újabb csalás van terjedőben az Amerikai Egyesült Államokban. Olyan e-mailek járják a világhálót, amelyek célja az úgynevezett "phishing", azaz adatlopás.

A legfrisebb e-mail tárgyában ez áll: "megélhetési költségek 2007 frissítés", s úgy tűnhet, hogy a Társadalombiztosítási Hivataltól (SSA) érkezett. A levél információkat ajánl a juttatások 2007-ben várható 3,3 százalékos emelkedéséről, s arra kéri az olvasókat, hogy frissítsék adataikat - köztük TB-számukat is - a levélben található linken keresztül. Amennyiben ezt nem teszi meg valaki, a levél állítása szerint az SSA határozatlan időre felfüggeszti a számláját.

Ha valaki rákattint a linkre, az SSA honlapjához megtévesztő módon hasonlító oldalra jut, azonban nem szabad bedőlni az optikai csalódásnak, mivel a honlap csak azt a célt szolgálja, hogy a gyanútlan felhasználók adatait ellopja. Nem egyedülálló próbálkozás ez, az amerikai Anti-Phishing Working Groups csupán idén augusztusban több mint 10 ezer hamis honlapot azonosított.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?