30 °C Budapest

E-mail a TB-től... - ne dőlj be!

Pénzcentrum
2006. november 10. 16:00

A közösségi oldalak és bankok honlapjainak utánzatáról már többször hallhattunk, azonban újabb csalás van terjedőben az Amerikai Egyesült Államokban. Olyan e-mailek járják a világhálót, amelyek célja az úgynevezett "phishing", azaz adatlopás.

A legfrisebb e-mail tárgyában ez áll: "megélhetési költségek 2007 frissítés", s úgy tűnhet, hogy a Társadalombiztosítási Hivataltól (SSA) érkezett. A levél információkat ajánl a juttatások 2007-ben várható 3,3 százalékos emelkedéséről, s arra kéri az olvasókat, hogy frissítsék adataikat - köztük TB-számukat is - a levélben található linken keresztül. Amennyiben ezt nem teszi meg valaki, a levél állítása szerint az SSA határozatlan időre felfüggeszti a számláját.

Ha valaki rákattint a linkre, az SSA honlapjához megtévesztő módon hasonlító oldalra jut, azonban nem szabad bedőlni az optikai csalódásnak, mivel a honlap csak azt a célt szolgálja, hogy a gyanútlan felhasználók adatait ellopja. Nem egyedülálló próbálkozás ez, az amerikai Anti-Phishing Working Groups csupán idén augusztusban több mint 10 ezer hamis honlapot azonosított.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem