Min bukhat meg egy adócsalás?

Pénzcentrum
2006. november 8. 10:00

Nagyszabású csalássorozatra derült fény a közelmúltban. Banki rostán akadtak fel a csalók, azonban rosszul járhatnak a lebukott cégek alkalmazottjai is.

Több mint száz cég lehet érintett abban a gazdasági jellegű bűncselekmény-sorozatban, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya büntetőeljárást folytat - írja a VG.

Az öt-tíz tagú, gyaníthatóan fiktív szerződésekkel nagy bevételekhez jutott adó- és járulékcsaló-csapat nagyon jól szervezett volt, és kitűnő ügyvédi háttérrel rendelkezett.
Az egyik pénzintézettől augusztusban olyan információkat kapott a rendőrség, hogy egy gazdasági társaság - amely a székhelyén nem lelhető fel, ügyvezetője és tagjai feltehetően hajléktalanok - számlájára nagy összegű átutalások érkeztek, s a különböző összegeket egy olyan személy vette föl készpénzben, aki a cégnek sem tagja, sem tisztségviselője.

Kiderült, a bank további kilenc olyan vállalkozás bankszámláját vezeti, amely felett a már említett személynek volt rendelkezési jogosultsága. A tíz gazdasági társaság az elmúlt másfél évben hárommilliárd forintos számlaforgalmat bonyolított, a cégek között voltak számítástechnikai, építőipari és takarítóvállalkozások.

Alvállalkozói hálózatot hoztak létre fiktív szerződésekkel, hogy a fővállalkozónak kevesebb adót és járulékot kelljen fizetni, s ide futott be a számláról felvett pénz is. De nem csak az államot érte kár, rosszul jártak azok a dolgozók is, akik egy ténylegesen nem működő céggel álltak alkalmazásban - s számukra zsebből vagy zsebből is fizettek -, hiszen ők is adócsalókká válhattak, másfelől a nyugdíjuk megállapításánál ezeket a béreket nem veszik figyelembe.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 13. szombat
Jenõ
28. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem