5 °C Budapest

Újabb adatlopás! - A TE számládhoz is hozzáférhetnek?

Pénzcentrum
2006. október 12. 05:30

A londoni rendőrség legfrissebb bejelentése szerint egy 83,000 embert érintő adatlopást lepleztek le. A nyomozás során egy amerikai számítógépen több ezer brit vásárló e-mail címét, bankkártya adatait és online tranzakcióinak listáját találták meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nyomozás jelenlegi fázisában a szakértők úgy vélik, hogy a szóban forgó adatokat kb. 2,300 számítógépről szerezték be egy olyan trójai vírus segítségével, mely képes volt megjegyezni és továbbítani a jelszavakat is.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mely bankok ügyfelei vannak veszélyben, a Scotland Yard szóvivője azonban annyit sejtelmesen elmondott, hogy világszerte több ezer számítógép felhasználó lehet, akinek tudtán kívül kiszivárogtak bizalmas adatai. Ilyen esetek gyakorlatilag bárhol hatalmas számban előfordulhatnak, ahogy azt a folyamatos botrányok mutatják is...

A konkrét esetben az az érdekes, hogy a brit állampolgároknak automatikusan nincs joguk megtudni, hogy ellopták adataikat, míg az USA-ban kötelező a hatóságoknak minden érintettet értesíteni. Jelen esetben a brit rendőrség döntésén múlt, hogy az áldozatok megtudhatják, veszélyben vannak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?