Botrányos behatolás! - Képekkel!

Pénzcentrum
2006. február 14. 15:40

Mesébe illő történet látott napvilágot tegnap. Valami elvetemült gonosztevő "meghackelte" az MSZP szerverét és onnan eltulajdonított (rendőri szakkifejezés) számtalan fontos adatot. Mi sem kellett több, a párt vezére kiállt a nyilvánosság elé - hamuszürke arccal és remegő ajkakkal - ahol is elrebegte, hogy a FIDESZ lop. Ezzel kirobbant a FIDESZ GATE ügy.

 
Mesébe illő történet látott napvilágot tegnap. Valami elvetemült gonosztevő „meghackelte” az MSZP szerverét és onnan eltulajdonított (rendőri szakkifejezés) számtalan fontos adatot. Mi sem kellett több, a párt vezére kiállt a nyilvánosság elé - hamuszürke arccal és remegő ajkakkal - ahol is elrebegte, hogy a FIDESZ lop. Ezzel kirobbant a FIDESZ GATE ügy.
De ne szaladjunk ennyire előre! A történet ott kezdődött, hogy a múlt héten az egyik napilap kiszivárogtatta Hiller „haver” István PR anyagait, valamint nemrégen elloptak ismeretlen tettesek (szintén rendőri szakkifejezés) egy MSZP közeli számítógépet amin igen fontos és titkos anyagok voltak. Amint később kiderült az a masina Lendvai Ildikóé volt. A január 31-ről február 1-re virradó éjjel történt betörés során az irodából nem vitték el az ott található nagy mennyiségű készpénzt és műszaki cikkeket; csak a Lendvai által használt számítógépet. A tettesek megalkották ezáltal a „politikai indíttatású betörés” fogalmát.
A bizonyíték

Forrás: MSZP.hu
A géplopást követően néhány nap múlva valaki vagy valakik betörtek az MSZP szerverére és eltulajdonítottak olyan fontos, titkos információkat a Hiller kampányáról, mint pl. „Hiller haver”, „Megígérem, megcsinálom”, „Értelem és tetterő”, „Jól haladunk”. Ezek jelentek meg az előbb említett lapban.

Forrás: MNO.hu
Ezt követően Hiller „haver” István kiállt a nyilvánosság elé és elrebegte hogy: „Alapos okunk van feltételezni, hogy server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről hatoltak be az MSZP választási anyagaiba és vittek el onnan terveket . Ezenkívül a hatásfokozás érdekében mondott olyanokat is, hogy:„ nem tudok szóhoz jutni” (ezzel idáig nem mondott semmi újat) meg hogy ennek „beláthatatlan következményei lesznek”.
Ezt követően a Fidesznek sem kellett több, rögtön tagadásos-ellentámadásba lendült. Első körben letagadták még azt is, hogy ők egyáltalán már láttak számítógépet. Majd kitalálták, hogy az MSZP „önhackelt" , illetve különben is az MSZP már régóta behatol hozzájuk és erről bizonyítékuk is van. íme:

Forrás: fidesz.hu
Majd később az ellenzéki párt – valamiért a Fidesz-frakció honlapjának szerkesztősége által kiadott közleményben – elismerte a számítógépes betörés tényét; az adatlopásról azonban a közleményben nem esik szó. A fideszes közlemény szerint a Fidesz előtt ismert volt az MSZP-kampányban közreműködő cég szerverének felhasználói neve és jelszava. A közlemény szerint az előbbi „MSZP”, az utóbbi „pirosvirag” volt.
 A Fidesz tehát – honlapjának szerkesztősége útján – elismerte, hogy megszerezte a kérdéses számítógépbe történő belépéshez szükséges adatokat, és azt is, hogy azok segítségével belépett a szerverre és megnézte az ott található szocialista kampányterveket. Arra azonban, hogy hogyan jutottak a jelszóhoz, érdekes magyarázatot adtak: az esti közlemény szerint az MSZP elnökének "minden alapot nélkülöző vádjaival szemben az igazság az, hogy nyilvános internetes fórumokon napokon keresztül szerepelt az az információ, hogy a brain.relativ.hu honlapon megtalálhatók az MSZP nyilvánosságnak szánt kampányanyagai”.
Tehát itt járunk most, 2006-ban a választások előtt valahol Európában. Egymásra mutogató pártok, adatlopás, ígéretlufik.
Jelige: pirosvirág
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16