33 °C Budapest

Botrányos behatolás! - Képekkel!

Pénzcentrum
2006. február 14. 15:40

Mesébe illő történet látott napvilágot tegnap. Valami elvetemült gonosztevő "meghackelte" az MSZP szerverét és onnan eltulajdonított (rendőri szakkifejezés) számtalan fontos adatot. Mi sem kellett több, a párt vezére kiállt a nyilvánosság elé - hamuszürke arccal és remegő ajkakkal - ahol is elrebegte, hogy a FIDESZ lop. Ezzel kirobbant a FIDESZ GATE ügy.

 
Mesébe illő történet látott napvilágot tegnap. Valami elvetemült gonosztevő „meghackelte” az MSZP szerverét és onnan eltulajdonított (rendőri szakkifejezés) számtalan fontos adatot. Mi sem kellett több, a párt vezére kiállt a nyilvánosság elé - hamuszürke arccal és remegő ajkakkal - ahol is elrebegte, hogy a FIDESZ lop. Ezzel kirobbant a FIDESZ GATE ügy.
De ne szaladjunk ennyire előre! A történet ott kezdődött, hogy a múlt héten az egyik napilap kiszivárogtatta Hiller „haver” István PR anyagait, valamint nemrégen elloptak ismeretlen tettesek (szintén rendőri szakkifejezés) egy MSZP közeli számítógépet amin igen fontos és titkos anyagok voltak. Amint később kiderült az a masina Lendvai Ildikóé volt. A január 31-ről február 1-re virradó éjjel történt betörés során az irodából nem vitték el az ott található nagy mennyiségű készpénzt és műszaki cikkeket; csak a Lendvai által használt számítógépet. A tettesek megalkották ezáltal a „politikai indíttatású betörés” fogalmát.
A bizonyíték

Forrás: MSZP.hu
A géplopást követően néhány nap múlva valaki vagy valakik betörtek az MSZP szerverére és eltulajdonítottak olyan fontos, titkos információkat a Hiller kampányáról, mint pl. „Hiller haver”, „Megígérem, megcsinálom”, „Értelem és tetterő”, „Jól haladunk”. Ezek jelentek meg az előbb említett lapban.

Forrás: MNO.hu
Ezt követően Hiller „haver” István kiállt a nyilvánosság elé és elrebegte hogy: „Alapos okunk van feltételezni, hogy server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről hatoltak be az MSZP választási anyagaiba és vittek el onnan terveket . Ezenkívül a hatásfokozás érdekében mondott olyanokat is, hogy:„ nem tudok szóhoz jutni” (ezzel idáig nem mondott semmi újat) meg hogy ennek „beláthatatlan következményei lesznek”.
Ezt követően a Fidesznek sem kellett több, rögtön tagadásos-ellentámadásba lendült. Első körben letagadták még azt is, hogy ők egyáltalán már láttak számítógépet. Majd kitalálták, hogy az MSZP „önhackelt" , illetve különben is az MSZP már régóta behatol hozzájuk és erről bizonyítékuk is van. íme:

Forrás: fidesz.hu
Majd később az ellenzéki párt – valamiért a Fidesz-frakció honlapjának szerkesztősége által kiadott közleményben – elismerte a számítógépes betörés tényét; az adatlopásról azonban a közleményben nem esik szó. A fideszes közlemény szerint a Fidesz előtt ismert volt az MSZP-kampányban közreműködő cég szerverének felhasználói neve és jelszava. A közlemény szerint az előbbi „MSZP”, az utóbbi „pirosvirag” volt.
 A Fidesz tehát – honlapjának szerkesztősége útján – elismerte, hogy megszerezte a kérdéses számítógépbe történő belépéshez szükséges adatokat, és azt is, hogy azok segítségével belépett a szerverre és megnézte az ott található szocialista kampányterveket. Arra azonban, hogy hogyan jutottak a jelszóhoz, érdekes magyarázatot adtak: az esti közlemény szerint az MSZP elnökének "minden alapot nélkülöző vádjaival szemben az igazság az, hogy nyilvános internetes fórumokon napokon keresztül szerepelt az az információ, hogy a brain.relativ.hu honlapon megtalálhatók az MSZP nyilvánosságnak szánt kampányanyagai”.
Tehát itt járunk most, 2006-ban a választások előtt valahol Európában. Egymásra mutogató pártok, adatlopás, ígéretlufik.
Jelige: pirosvirág
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?