1 °C Budapest

Gigantikus adatlopás! - Milliók vannak veszélyben...

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 05:30

Újabb felvonás kezdődött a szokásos adatlopási botrányok történelmében, a legfrissebb hírek szerint ugyanis a V-Angels nevű indiai cég munkatársai számtalan világcég ügyfelének adatait lopták el és vélhetően értékesítették is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A V-Angels számos nyugati telekomcég call-center szolgáltatását végzi, ezt a tevékenységet ugyanis az olcsó munkaerő miatt számos óriásvállalat az IT-szempontból rendkívül fejlett Indiába szervezte ki.

Az esetet a V-Angels elöljárói jelentették a rendőrségnek, akik már nyomoznak az elkövető alkalmazottak ügyében. A cég jogásza üzleti okokra hivatkozva nem kívánta megnevezni, mely multicégek ügyfelei lehetnek veszélyben, azt azonban megerősítette, hogy legalább fél tucat tőzsdén forgó brit és amerikai óriásvállalatról van szó.

A British Telecom mellett a Cable & Wireless és a Vodafone is kiszervezte a szóban forgó tevékenységét Indiába, mindegyikük cáfolta azonban, hogy bármilyen kapcsolata lenne a V-Angels nevű céggel.

Emlékezetes, hogy a nyár elején az HSBC ügyfeleinek bankszámláit fosztották ki az indiai csalók, míg tavaly a Citibank call-centeresei gazdagodtak több ezer dollárral.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?