11 °C Budapest

Ingyen van, de meddig?

Pénzcentrum
2006. szeptember 8. 12:00

Szokásos havi rendszerességű internetes telefóniával foglalkozó összeállításunk legújabb felvonásából kiderül, hogy a szolgáltatók által promocionálisnak hirdetett ingyenes ajánlatok ideje egyszer bizony tényleg lejár: könnyen lehet, hogy a közeljövőben Magyarország több cégnél is kikerül az ingyenesen hívható desztinációk közül. Ez történt a VoipCheap esetében is...


Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

· változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
· elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)

A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Jajah esetében, annak specialitása miatt (két telefont kapcsol össze és nem a számítógépről kell beszélni) ki kell emelni, hogy magyar vezetékes számról indított hívások percdíjait vizsgáljuk.

Mindent összevetve elmondható, hogy a VoipCheap mindössze egy hónapig adta ingyen a magyar vezetékes hálózatba irányuló perceket és a mobilos percdíjat is növelte. Nem szabad azonban szem elől téveszteni, hogy a legtöbb szolgáltató nem ilyen villám-akciókat tart, az általunk követett számos helyen már huzamosabb ideje ingyenesek a magyar vezetékes hívások, a VoipCheap lépése így csak arra elegendő, hogy újra leszálljunk a földre és rádöbbenjünk: a legtöbb helyen csak időszakos promóciól van szó, aminek állítólag bármikor vége szakadhat.

A szegmensben a közeljövőben elsősorban a mobil-eszközök terjedésére lehet számítani. Egyre több gyártó jelenik meg a Skype-hívásokra alkalmas wi-fis mobillal, míg a legfrissebb hírek szerint pár hónapon belül piacra kerülnek azok a telefonkészülékek, melyek lehetővé teszik a bekapcsolt PC nélküli telefonálást is, mivel egyik egységük közvetlenül az internetes csatlakozóhoz kapcsolódik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?