31 °C Budapest

Ingyen van, de meddig?

Pénzcentrum
2006. szeptember 8. 12:00

Szokásos havi rendszerességű internetes telefóniával foglalkozó összeállításunk legújabb felvonásából kiderül, hogy a szolgáltatók által promocionálisnak hirdetett ingyenes ajánlatok ideje egyszer bizony tényleg lejár: könnyen lehet, hogy a közeljövőben Magyarország több cégnél is kikerül az ingyenesen hívható desztinációk közül. Ez történt a VoipCheap esetében is...


Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

· változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
· elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)

A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Jajah esetében, annak specialitása miatt (két telefont kapcsol össze és nem a számítógépről kell beszélni) ki kell emelni, hogy magyar vezetékes számról indított hívások percdíjait vizsgáljuk.

Mindent összevetve elmondható, hogy a VoipCheap mindössze egy hónapig adta ingyen a magyar vezetékes hálózatba irányuló perceket és a mobilos percdíjat is növelte. Nem szabad azonban szem elől téveszteni, hogy a legtöbb szolgáltató nem ilyen villám-akciókat tart, az általunk követett számos helyen már huzamosabb ideje ingyenesek a magyar vezetékes hívások, a VoipCheap lépése így csak arra elegendő, hogy újra leszálljunk a földre és rádöbbenjünk: a legtöbb helyen csak időszakos promóciól van szó, aminek állítólag bármikor vége szakadhat.

A szegmensben a közeljövőben elsősorban a mobil-eszközök terjedésére lehet számítani. Egyre több gyártó jelenik meg a Skype-hívásokra alkalmas wi-fis mobillal, míg a legfrissebb hírek szerint pár hónapon belül piacra kerülnek azok a telefonkészülékek, melyek lehetővé teszik a bekapcsolt PC nélküli telefonálást is, mivel egyik egységük közvetlenül az internetes csatlakozóhoz kapcsolódik.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04