Magyarok az ötszázas listán

Pénzcentrum
2006. október 30. 10:15

Először került fel tizenkét magyarországi vállalkozás a Europe's 500, Entrepreneurs for Growth európai uniós nonprofit szervezet legdinamikusabban fejlődő középvállalkozásokat díjazó ötszázas listájára - írja a Magyar Hírlap.

A magyar cégek először jelentkeztek a listára, a legjobb hazai cég a Photel Communications, az 58. helyet érte el. Európában mintegy 22 millió kis- és középvállalkozás tevékenykedik, csaknem 120 millió embert foglalkoztatnak, s ők állítják elő az európai GDP 57 százalékát.

Az idén először nevező Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, valamint a tavaly már szereplő Csehország vállalatainak munkaerő-növekménye 21,1 százalék volt, míg a többi tagállam és az EFTA-országok növekménye 18,3 százalék.

Az előző három év pénzügyi adatai alapján a litván vállalatoknál 45,4 százalékkal, a szlovéneknél 27,3 százalékkal, a letteknél 25,2 százalékkal emelkedett a foglalkoztatottság. A nyugati gazdaságok közül ezt egyedül Izland haladta meg, ahol 72,3 százalékkal bővült a foglalkoztatottság.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 19. 21:09
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem