Magyarok az ötszázas listán

Pénzcentrum
2006. október 30. 10:15

Először került fel tizenkét magyarországi vállalkozás a Europe's 500, Entrepreneurs for Growth európai uniós nonprofit szervezet legdinamikusabban fejlődő középvállalkozásokat díjazó ötszázas listájára - írja a Magyar Hírlap.

A magyar cégek először jelentkeztek a listára, a legjobb hazai cég a Photel Communications, az 58. helyet érte el. Európában mintegy 22 millió kis- és középvállalkozás tevékenykedik, csaknem 120 millió embert foglalkoztatnak, s ők állítják elő az európai GDP 57 százalékát.

Az idén először nevező Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Magyarország, valamint a tavaly már szereplő Csehország vállalatainak munkaerő-növekménye 21,1 százalék volt, míg a többi tagállam és az EFTA-országok növekménye 18,3 százalék.

Az előző három év pénzügyi adatai alapján a litván vállalatoknál 45,4 százalékkal, a szlovéneknél 27,3 százalékkal, a letteknél 25,2 százalékkal emelkedett a foglalkoztatottság. A nyugati gazdaságok közül ezt egyedül Izland haladta meg, ahol 72,3 százalékkal bővült a foglalkoztatottság.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?