14 °C Budapest

Vérlázító adócsalás! - Éhbérből él az autószalonos?

Pénzcentrum
2006. október 17. 05:30

Az adózási szabályok szigorításával szeretne nyolc milliárdos többletbevételre szert tenni a olasz kormány a következő évben, többek között a fokozott ellenőrzéstől és az egyre szigorúbbá váló szankcióktól remélnek sikert.

Az adózási szabályok szigorításával szeretne nyolc milliárdos többletbevételre szert tenni a olasz kormány a következő évben, többek között a fokozott ellenőrzéstől és az egyre szigorúbbá váló szankcióktól remélnek sikert.

Bár néhány elemző kételkedik a lépések hatékonyságában, mondván a kormányok a múltban is tettek sikertelen kísérleteket az adócsalás visszaszorítására, a lépésekre mégis szükség van, mert a 2005-ös adatok szerint Olaszországban szinte "népbetegséggé" vált a jövedelem eltitkolása.

A lakosság egy része azt várja az ottani adóhivataltól, hogy elhiggye, hogy míg egy átalagos cipőkereskedő 673 eurót (178345 forintot) keres havonta, addig az ékszerészek országszerte kevesebbet keresnek, mint egy általános iskolai tanár. Az autószalon tulajdonosok sem maradnak el hiszékenységi elvárásaikban az ékszerészektől, ők azt szeretnék, hogy a könyvvizsgálók ne találjanak semmi kivetnivalót abban, hogy annyi az éves bevallott jövedelmük, mint azoknak a gyári munkásoknak, akik az általuk értékesített autókat rakják össze.

Voltak, akik ennél is tovább merészkedtek, saját bevallásuk szerint a gazdag északi rész szabóinak nem jutott több tavaly, mint 9000 dollár, míg szegény déli tésztakészítő társaiknak összesen 3600 euróból, vagyis havi 300 euróból (79500 forintból) kellett eltengődniük.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Azonban várhatóan mégsem ők, hanem az ékszerbolt tulajdonosok és a fogorvosok kerülnek majd először átvilágításra, bár egyáltalán nem lenne meglepő, ha a vizsgálódásba belejött adóellenőrök nem elégednének meg csupán e népes csoport gyarapodásának felülvizsgálatával.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?