20 °C Budapest

Vérlázító adócsalás! - Éhbérből él az autószalonos?

Pénzcentrum
2006. október 17. 05:30

Az adózási szabályok szigorításával szeretne nyolc milliárdos többletbevételre szert tenni a olasz kormány a következő évben, többek között a fokozott ellenőrzéstől és az egyre szigorúbbá váló szankcióktól remélnek sikert.

Az adózási szabályok szigorításával szeretne nyolc milliárdos többletbevételre szert tenni a olasz kormány a következő évben, többek között a fokozott ellenőrzéstől és az egyre szigorúbbá váló szankcióktól remélnek sikert.

Bár néhány elemző kételkedik a lépések hatékonyságában, mondván a kormányok a múltban is tettek sikertelen kísérleteket az adócsalás visszaszorítására, a lépésekre mégis szükség van, mert a 2005-ös adatok szerint Olaszországban szinte "népbetegséggé" vált a jövedelem eltitkolása.

A lakosság egy része azt várja az ottani adóhivataltól, hogy elhiggye, hogy míg egy átalagos cipőkereskedő 673 eurót (178345 forintot) keres havonta, addig az ékszerészek országszerte kevesebbet keresnek, mint egy általános iskolai tanár. Az autószalon tulajdonosok sem maradnak el hiszékenységi elvárásaikban az ékszerészektől, ők azt szeretnék, hogy a könyvvizsgálók ne találjanak semmi kivetnivalót abban, hogy annyi az éves bevallott jövedelmük, mint azoknak a gyári munkásoknak, akik az általuk értékesített autókat rakják össze.

Voltak, akik ennél is tovább merészkedtek, saját bevallásuk szerint a gazdag északi rész szabóinak nem jutott több tavaly, mint 9000 dollár, míg szegény déli tésztakészítő társaiknak összesen 3600 euróból, vagyis havi 300 euróból (79500 forintból) kellett eltengődniük.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Azonban várhatóan mégsem ők, hanem az ékszerbolt tulajdonosok és a fogorvosok kerülnek majd először átvilágításra, bár egyáltalán nem lenne meglepő, ha a vizsgálódásba belejött adóellenőrök nem elégednének meg csupán e népes csoport gyarapodásának felülvizsgálatával.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?