16 °C Budapest

Vérlázító adócsalás! - Éhbérből él az autószalonos?

Pénzcentrum
2006. október 17. 05:30

Az adózási szabályok szigorításával szeretne nyolc milliárdos többletbevételre szert tenni a olasz kormány a következő évben, többek között a fokozott ellenőrzéstől és az egyre szigorúbbá váló szankcióktól remélnek sikert.

Az adózási szabályok szigorításával szeretne nyolc milliárdos többletbevételre szert tenni a olasz kormány a következő évben, többek között a fokozott ellenőrzéstől és az egyre szigorúbbá váló szankcióktól remélnek sikert.

Bár néhány elemző kételkedik a lépések hatékonyságában, mondván a kormányok a múltban is tettek sikertelen kísérleteket az adócsalás visszaszorítására, a lépésekre mégis szükség van, mert a 2005-ös adatok szerint Olaszországban szinte "népbetegséggé" vált a jövedelem eltitkolása.

A lakosság egy része azt várja az ottani adóhivataltól, hogy elhiggye, hogy míg egy átalagos cipőkereskedő 673 eurót (178345 forintot) keres havonta, addig az ékszerészek országszerte kevesebbet keresnek, mint egy általános iskolai tanár. Az autószalon tulajdonosok sem maradnak el hiszékenységi elvárásaikban az ékszerészektől, ők azt szeretnék, hogy a könyvvizsgálók ne találjanak semmi kivetnivalót abban, hogy annyi az éves bevallott jövedelmük, mint azoknak a gyári munkásoknak, akik az általuk értékesített autókat rakják össze.

Voltak, akik ennél is tovább merészkedtek, saját bevallásuk szerint a gazdag északi rész szabóinak nem jutott több tavaly, mint 9000 dollár, míg szegény déli tésztakészítő társaiknak összesen 3600 euróból, vagyis havi 300 euróból (79500 forintból) kellett eltengődniük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azonban várhatóan mégsem ők, hanem az ékszerbolt tulajdonosok és a fogorvosok kerülnek majd először átvilágításra, bár egyáltalán nem lenne meglepő, ha a vizsgálódásba belejött adóellenőrök nem elégednének meg csupán e népes csoport gyarapodásának felülvizsgálatával.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem