35 °C Budapest

Csökkent az új autók értékesítése

Pénzcentrum
2006. október 12. 11:00

A J.D. Power Automotive Forecasting pénteken közzétett felmérése szerint a Nyugat-európai újautó-eladások 2,5%-al csökkentek szeptemberben, 1 365 862 új autó került értékesítésre.

Az idei év első 9 hónapja alatt összesen 11 418 367 új autót adtak el, amely csekély, 0,2%-os növekedést jelent tavalyhoz képest.

Kivételes a német piac, amelynek szeptemberi értékesítése 3,7%-kal, az első 9 havi értékesítése pedig 1%-al növekedett az előző év azonos időszakához képest. Az általános forgalmi adó miatt várhatóan a következő hónapokban emelkedni fog a nyilvántartásba vételek száma, de a J.D. Power Automotive Forecasting szerint ennek hatása majd inkább januárban lesz érezhető.

A francia piacon tavaly szeptembere óta 13%-os csökkenést élt meg a piac, amely azonban nem magyarázható a szezonális ingadozásokkal. A spanyol és olasz piac is gyengén teljesített, de a várakozásokhoz jobban közelítettek.

A Nyugat-Európára vonatkozó előrejelzések továbbra is stabilnak tekintik a piacot, azonban az eladások száma várhatóan valamivel kevesebb lesz, mint 14,7 millió.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?