7 °C Budapest

Megtámadják a TV-t: ezúttal nem hibáznak?

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 05:30

Eljöhet majd az a kor, amikor a DVD-re már úgy tekintünk majd, mint a jelenben a régi bakelit lemezekre: ugyan sokakban szép emlékeket idéznek és néhány példány kuriózumnak számít, de nem használjuk őket mindennap, hiszen van kényelmesebb megoldás.

Eljöhet majd az a kor, amikor a DVD-re már úgy tekintünk mint a jelenben a régi bakelit lemezekre: ugyan sokakban szép emlékeket idéznek fel és néhány példány kuriózumnak számít, de nem használjuk őket mindennap, hiszen van kényelmesebb megoldás.

Ezt vetíti előre az a hír is, miszerint a DVD egyeduralmának megtörésére készül a Google és az Apple amerikai óriásvállalat, habár az együttműködés kereteit egyelőre homály fedi. Az eddig kiszivárgott információk szerint a Google adná a tartalmat az Apple új találmányához, az iTV-hez, amely áthidalná azt a problémát, hogy az internetről letöltött anyagokat a televíziónkkal csak akkor tudjuk megnézni, ha azt kiírjuk CD-re vagy DVD-re.

Több amerikai DVD forgalmazó is kételkedik benne, hogy a jelenleg az "eszköz" bűvöletében élő világ hajlandó lenne lemondani kedvencéről, bár mindannyian elismerik, hogy a Disney filmletöltések egy hét alatt produkált 1 millió dolláros forgalma kiemelkedően magas, és ha ez a trend megmarad, akkor szép jövőt vetít a filmgyár legújabb vállalkozása elé.

A Netflix, amely napi 1,4 millió DVD-t szállít ki Amerika-szerte, is a kételkedők sorát bővíti, bár a cég vezetője szerint ők is látnak perspektívát az Apple találmányában, de ennek sikerességéhez alapvető attitűdváltásnak kell bekövetkeznie az amerikai lakosság körében.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Google-t korábban többször megvádolták már azzal, hogy a legtöbb újítása elsősoran innovativitásának fitogtatására szolgál, a háztartásokban, tévén való megjelenés azonban a legtöbb szakértő szerint kétségkívül imázsépítő és fejlődésének egy következő stádiumába repítheti az óriáscéget. Ezúttal tehát a legtöbbek szerint nem csúszhat hiba a tévés támadásba.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem