8 °C Budapest

Megtámadják a TV-t: ezúttal nem hibáznak?

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 05:30

Eljöhet majd az a kor, amikor a DVD-re már úgy tekintünk majd, mint a jelenben a régi bakelit lemezekre: ugyan sokakban szép emlékeket idéznek és néhány példány kuriózumnak számít, de nem használjuk őket mindennap, hiszen van kényelmesebb megoldás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Eljöhet majd az a kor, amikor a DVD-re már úgy tekintünk mint a jelenben a régi bakelit lemezekre: ugyan sokakban szép emlékeket idéznek fel és néhány példány kuriózumnak számít, de nem használjuk őket mindennap, hiszen van kényelmesebb megoldás.

Ezt vetíti előre az a hír is, miszerint a DVD egyeduralmának megtörésére készül a Google és az Apple amerikai óriásvállalat, habár az együttműködés kereteit egyelőre homály fedi. Az eddig kiszivárgott információk szerint a Google adná a tartalmat az Apple új találmányához, az iTV-hez, amely áthidalná azt a problémát, hogy az internetről letöltött anyagokat a televíziónkkal csak akkor tudjuk megnézni, ha azt kiírjuk CD-re vagy DVD-re.

Több amerikai DVD forgalmazó is kételkedik benne, hogy a jelenleg az "eszköz" bűvöletében élő világ hajlandó lenne lemondani kedvencéről, bár mindannyian elismerik, hogy a Disney filmletöltések egy hét alatt produkált 1 millió dolláros forgalma kiemelkedően magas, és ha ez a trend megmarad, akkor szép jövőt vetít a filmgyár legújabb vállalkozása elé.

A Netflix, amely napi 1,4 millió DVD-t szállít ki Amerika-szerte, is a kételkedők sorát bővíti, bár a cég vezetője szerint ők is látnak perspektívát az Apple találmányában, de ennek sikerességéhez alapvető attitűdváltásnak kell bekövetkeznie az amerikai lakosság körében.

 

A Google-t korábban többször megvádolták már azzal, hogy a legtöbb újítása elsősoran innovativitásának fitogtatására szolgál, a háztartásokban, tévén való megjelenés azonban a legtöbb szakértő szerint kétségkívül imázsépítő és fejlődésének egy következő stádiumába repítheti az óriáscéget. Ezúttal tehát a legtöbbek szerint nem csúszhat hiba a tévés támadásba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?