3 °C Budapest

Ingyen osztják, tedd el a pénzt!

Pénzcentrum
2006. augusztus 2. 08:30

Szép hónapot tudhatnak maguk mögött az interneten telefonálók, a forint visszaerősödése mellett néhány cég árcsökkentése is kedvezően hatott pénztárcánkra. Szokásos havi voip-körképünket kibővítettük a korábban már bemutatott Jajah ajánlatával, hiszen mára ez is versenyképessé vált, köszönhetően hazánk zóna-átsorolásának.Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

· változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
· elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.) A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

Az előző hónaphoz képest jelentős változást jelent, hogy a VoipCheap is ingyen adja már a magyar vezetékes perceket és a mobil tarifát is csökkentette. A Jajah esetében, annak specialitása miatt (két telefont kapcsol össze és nem a számítógépről kell beszélni) ki kell emelni, hogy magyar vezetékes számról indított hívások percdíjait vizsgáljuk.

Ezúttal sem mulasztjuk el felhívni a figyelmet arra, hogy a szektorban erőteljesen érvényesül a network-hatás, ami annyit tesz, hogy a sok ügyféllel rendelkező szolgáltatók nyugodtan emelhetik áraikat, hiszen az ő rendszerükön belüli hívások ingyenesek, több felhasználó pedig vonzóbbá teszi ezt a lehetőséget.

A kicsik persze küzdenek az újonc voiposok kegyeiért, de a VoipBuster-klónok mintáján látható, hogy amint befut egy-egy oldal, nem maradnak el az áremelések és a promocionális ingyen desztinációk számának csökkenése.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?