7 °C Budapest

Ingyen osztják, tedd el a pénzt!

Pénzcentrum
2006. augusztus 2. 08:30

Szép hónapot tudhatnak maguk mögött az interneten telefonálók, a forint visszaerősödése mellett néhány cég árcsökkentése is kedvezően hatott pénztárcánkra. Szokásos havi voip-körképünket kibővítettük a korábban már bemutatott Jajah ajánlatával, hiszen mára ez is versenyképessé vált, köszönhetően hazánk zóna-átsorolásának.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

· változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
· elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.) A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

Az előző hónaphoz képest jelentős változást jelent, hogy a VoipCheap is ingyen adja már a magyar vezetékes perceket és a mobil tarifát is csökkentette. A Jajah esetében, annak specialitása miatt (két telefont kapcsol össze és nem a számítógépről kell beszélni) ki kell emelni, hogy magyar vezetékes számról indított hívások percdíjait vizsgáljuk.

Ezúttal sem mulasztjuk el felhívni a figyelmet arra, hogy a szektorban erőteljesen érvényesül a network-hatás, ami annyit tesz, hogy a sok ügyféllel rendelkező szolgáltatók nyugodtan emelhetik áraikat, hiszen az ő rendszerükön belüli hívások ingyenesek, több felhasználó pedig vonzóbbá teszi ezt a lehetőséget.

A kicsik persze küzdenek az újonc voiposok kegyeiért, de a VoipBuster-klónok mintáján látható, hogy amint befut egy-egy oldal, nem maradnak el az áremelések és a promocionális ingyen desztinációk számának csökkenése.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?