Rohamosan romlik a minőség! Ez elfogadhatatlan...

Pénzcentrum
2006. július 27. 06:40

A Brix Networks két éve hozott létre egy honlapot, TestYourVoIP.com, amin keresztül felkínálja a felhasználóknak a lehetőséget, hogy próbálják ki a VoIP szolgáltatásainak hangminőségét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Többé nem titok, hogy a netes telefonszolgáltatók alacsonyabb színvonalat kínálnak, mint a hagyományos telefontársaságok.

A Brix felmérése alapján kiderült, hogy a VoIP hívásminősége az elmúlt 18 hónapban kb. 5%-kal romlott, továbbá a hívások 20%-ának minősége elfogadhatatlan volt.

A Brix technológiai vezetője elmondta, hogy a hívásszolgáltatások romlásának oka abban rejlik, hogy megnövekedett a verseny a forrásokért ugyanazon az IP hálózaton, úgymint a videó és zeneletöltések, vagy az interaktív játékok használata során. (Illetve annak ellenére, hogy a szélessávú Internet gyorsabb lett, a felhasználók egyre több dolgot végeznek az interneten, amely hatással van a hívások minőségére is.)

A hagyományos telefontársaságok attól tartanak, hogy a netes szolgáltatók visszaélnek a hatalmukkal, a magas költségek kiszabása által és a versenyből való kiszorítása által.

Néhány elemző szerint várhatóan sok szolgáltató egy csatornán kínál majd videó, Internet kapcsolatot és hangszolgáltatásokat. A videó megjelenése pedig nagy hatással lesz a hálózatra.

A felhasználók kevésbé lesznek elnézőek a rosszabb minőségű TV-vel mint a hívásokkal ezért a szolgáltatóknak szükséges, hogy minél hamarabb javítsák a minőséget az Internet-alapú videó minél jobb eladhatósága érdekében.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?