12 °C Budapest

Eladták...nem kellett volna!

Pénzcentrum
2006. június 2. 16:00

Érdekes történet látott napvilágot a világhálón, melynek a kiskereskedelmi szegmens reprezentánsai közül ezúttal a Best Buy nem örülhet.Tavaly egy házaspár kicseréltette náluk számítógépe merevlemezét, az üzlet alkalmazottja pedig biztosította őket, hogy a régi winchestert megsemmisítik, lyukakat fúrnak bele, így használhatatlanná teszik, a tárolt adatokkal tehát senki nem élhet vissza.

Néhány hónapja azonban a házaspár kapott egy hívást Chicago-ból, valaki ugyanis 25 dollárért megvette a merevlemezt egy bolhapiacon, majd megtalálta rajta az előző tulajdonosok banki és biztosítási adatait is.

A rövid telefonbeszélgetés után visszaküldte a winchestert a korábbi tulajdonosoknak, akik azonban ekkor már nem érezhették magukat biztonságban, ezért szinte minden kódjukat és kártyájukat lecserélték.

A Best Buy közleményében csak annyit írt, hogy mindig szem előtt tartják vásárlóik személyiségi jogait, ezt a konkrét esetet pedig kivizsgálják.

Korábban számtalanszor beszámoltunk arról, hogy az adatokkal történő visszaélés világszerte terjed, egyre több ügyfelet károsítanak meg ilyen módon.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?