29 °C Budapest

Eladták...nem kellett volna!

Pénzcentrum
2006. június 2. 16:00

Érdekes történet látott napvilágot a világhálón, melynek a kiskereskedelmi szegmens reprezentánsai közül ezúttal a Best Buy nem örülhet.Tavaly egy házaspár kicseréltette náluk számítógépe merevlemezét, az üzlet alkalmazottja pedig biztosította őket, hogy a régi winchestert megsemmisítik, lyukakat fúrnak bele, így használhatatlanná teszik, a tárolt adatokkal tehát senki nem élhet vissza.

Néhány hónapja azonban a házaspár kapott egy hívást Chicago-ból, valaki ugyanis 25 dollárért megvette a merevlemezt egy bolhapiacon, majd megtalálta rajta az előző tulajdonosok banki és biztosítási adatait is.

A rövid telefonbeszélgetés után visszaküldte a winchestert a korábbi tulajdonosoknak, akik azonban ekkor már nem érezhették magukat biztonságban, ezért szinte minden kódjukat és kártyájukat lecserélték.

A Best Buy közleményében csak annyit írt, hogy mindig szem előtt tartják vásárlóik személyiségi jogait, ezt a konkrét esetet pedig kivizsgálják.

Korábban számtalanszor beszámoltunk arról, hogy az adatokkal történő visszaélés világszerte terjed, egyre több ügyfelet károsítanak meg ilyen módon.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22