0 °C Budapest

Hamarosan kedvezményes hitelprogram indulhat

2013. április 22. 09:04

A Magyar Bankszövetség főtitkára bízik benne, hogy június 1-től elindulhat a kkv-k kedvezményes hitelprogramja, és úgy véli, olyan növekedési paktumra van szükség a bankok és a kormány között, amely a hitelezési aktivitás növeléséért csökkenti a bankok terheit.

Kovács Levente a Világgazdaságnak elmondta: májusban kialakulhatnak a kedvezményes hitelprogram általános feltételei, amelyek alapján a hitelintézetek is tudnak szerződni a jegybankkal.

A főtitkár kifejtette: még ki kell alakítani a pontos részleteket, és a kormányzati hitelgarancia programokat is. Erre azért van szükség, mert a 2 százalék körüli kamatmarzs az ügyfélkör kockázatát sem fedi, a költségekről már nem is beszélve - mondta.

A bankokra kirótt terhekkel kapcsolatban azt mondta: "úgy gondoljuk, a terhek csökkentése megtérülne az ország számára a gazdaság dinamizálása révén. Ennek érdekében a bankszövetség a kormányzat számára egy olyan növekedési paktum megfontolását javasolja, amely alapján a terhek jelentős csökkentéséért cserébe a bankok olyan aktivitást vállalnának, ami a gazdaság fellendülését szolgálná".

 

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem