12 °C Budapest

Indul a hosszú hétvégék éve: hova utazik a fél ország?

2012. március 6. 05:24

Március 15-én kezdődik a hosszú hétvégék éve: idén nyolc olyan ünnep lesz, amihez hozzáadhatjuk a szombatot és a vasárnapot is. Tudják ezt a szállodák is, hiszen sok magyar család használja ki ezeket az alkalmakat utazásra, pihenésre, wellnessre. A Magyar Turizmus Zrt. tavaszváró kampánnyal indítja az évet - érdemes igyekezni a szállásfoglalással.

Jövő héten indul a hosszú hétvégék éve: 2012-ben pihenéssel tölthetünk nyolc hosszú hétvégét is: húsvét- és pünkösdhétfő mellett március 15-ét, május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át, november 1-jét és a - hétköznapra eső, de a hétvégével együtt öt napos- karácsonyt is. A hazai szállodák, turisztikai szolgáltatók - joggal- várnak pozitív eredményeket az idei évtől, mi magyarok ugyanis előszeretettel töltjük utazással ezeket az alkalmakat. Annak is érdemes igyekeznie, aki jövő héten, a március 15-i ünnepre tervez utazást.

Szeretünk ilyenkor utazni

Az ünnepek és a hozzájuk kapcsolódó hosszú hétvégék a belföldi turizmusban fontos szerepet játszanak. A Magyar Turizmus (MT) Zrt. korábbi kutatása szerint a megkérdezettek 35,9 százaléka a legszívesebben az augusztus 20-i ünnep alkalmával, harmada húsvétkor, 23,6 százaléka pünkösdkor utazik. Ezen kívül népszerű még az október 23-ához kapcsolódó hosszú hétvége (20%) és a szilveszteri időszak (20%) is.


A nyári időszakon kívül tett utazások során a legtöbben a városlátogatás, a gyógy- és wellness-fürdők, valamint a kulturális látnivalók, műemlékek iránt érdeklődnek. Emellett a várak és kastélyok, nemzeti parkok és a természetjárás, valamint a fesztiválok és a világörökségi helyszínek látogatása is a kedveltebb tevékenységek közé tartoznak.

Ezúttal is megtelnek a szállodák?

Összességében pozitív foglaltságról számoltak be a Pénzcentrum.hu-nak nyilatkozó szállásadók a március 15-i hétvégére. Van olyan kisebb vendégház, turisztikailag frekventált helyen levő panzió, ami már már hetekkel ezelőtt megtelt - a jelek szerint sok család, baráti társaság tölti kirándulással, városlátogatással az ünnepi hétvégét. Szabadtéri programokhoz egyébként jónak ígérkezik az időjárás is: az előrejelzések szerint napos idő várható, 10-12 °C-os maximum hőmérséklettel.

A falusi szálláshelyeken mindenképp érdemes még érdeklődni. Bőven vannak még szabad helyek például a Cserehátban, a szálláshelyek üzemelnek, és várják a kirándulókat, családokat - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Kovács Béláné, a CSER-KÉK Falusi Turisztikai Hálózat és Térségi Marketing Iroda turisztikai referense. A térség több településén, így Borsodszirákon, Irotán és Aggteleken is vannak még szobák a vendégházakban, a környék aprófalvai leginkább a csendre és a természet közelségére vágyó vendégek számára lehetnek vonzóak, ráadásul már 2500-4000 forint/fő/éj áron is találhatunk szállást. 



Nagyobb térképre váltás

Több település az ünnepre időzítve nagyobb rendezvénnyel várja a látogatókat. Ilyen például Gyula is, ahol március 16-án indul a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra. Így tehát a gasztronómiai fesztiválnak is köszönhető, hogy a helyi szállodák, panziók 70 százaléknál is magasabb foglaltsággal számolnak - tudtuk meg a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft-től.

A nagyobb szállodák külön csomaggal készülnek az ünnepre: több hazai hotel akciós áron kínálja szobáit a 3 éjszakára (például 2 éjszaka áráért 3-at kap), különböző családi programokkal (például tematikus játszóház, kokárdakészítés), speciális menüvel, kulturális programokkal várja az utazókat. Több hotel kínál 4 éjszakás pihenést, azaz arra számítanak, hogy sokan már szerda estére leérkeznek.


Kampányolnak a régiók

A belföldi turizmust népszerűsítő - tavaly indított - mozgalom és kampányok folytatásaként a MT Zrt. idén márciusban országos kampányt indít a turisztikai régiók szolgáltatói ajánlatainak (például szálláslehetőségek, programok) összefogásával. A tavaszváró kampány az egészségturizmus termékre épül: a turisztikai régiók gyógy- és wellness turizmushoz kapcsolódó kedvezményes akcióit, ajánlatait, programjait népszerűsíti a belföldi lakosság körében, márciusban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A márciusi egészségturizmus kampányban a következő hét turisztikai régió vesz részt kedvezményes ajánlatokkal:

Balaton: "Márciusban is van mit csinálni a Balatonnál!" elnevezéssel gyűjtötték össze a régió kedvezményes tavaszi ajánlatait.

Dél-Alföld: "Minden vizében élmény és gyógyerő!" A régióban a gyógy- és termálvizek, a wellness- és élménycentrumok gazdag kínálatából válogathatunk.

Dél-Dunántúl: "A hétköznap is ünnep!" A régió termál- és gyógyfürdőinek ingyenes szauna- vagy masszázsszolgáltatást nyújtó akciója a hétköznap utazók részére, elsősorban idősebbeknek szóló ajánlatokkal.

Észak-Alföld: Tavaszi Wellness Hétvégék; Gyógyító Hétköznapok; Együtt a Család; és Kedvenc Házak Házikedvenceknek címmel indít akciókat a régió.

Észak-Magyarország: "Évindító feltöltődés Észak-Magyarország fürdőiben" címmel gyűjtötték csokorba a régió kedvezményes wellness ajánlatait.

Közép-Dunántúl: számos kedvezményes szállás- és programajánlat közül válogathatnak az érdeklődők a tavaszi felfrissülés jegyében.

Tisza-tó: "Merítsen energiát a természetből!" cím alatt lehet megtalálni a Tisza-tavi régió frissítő ajánlatait.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem