10 alig ismert fürdő Magyarországon: itt tényleg kevés a turista, nevetségesen olcsó a belépő

10 alig ismert fürdő Magyarországon: itt tényleg kevés a turista, nevetségesen olcsó a belépő

2022. május 28. 13:04

A Balaton után a fürdővárosok a legnépszerűbb úti célok a magyarok körében, ám a termálvizes strandokra évről évre egyre húzósabb a belépő. De mivel gyakorlatilag egész Magyarország alatt kanyarog hévíz, így rengeteg kisebb, kevésbé ismert, de jól megközelíthető településen van legalább egy kicsi strand. Érdemes ezeket is felkeresni, hiszen itt szinte fillérekért áztathatjuk magunkat egész évben.

Igaz, hogy továbbra is a Balaton a legnépszerűbb hazai turisztikai célpont, ha nyaralóhelyet kell választani, akkor a magyarok 36%-ának azonnal a magyar tenger jut eszébe, de a magyar tengert szorosan követik a wellness-központok és gyakorlatilag bármilyen vízközeli úti cél – derül ki egy friss, májusi felmérésből.

Az elmúlt két covid-viharos szezon után nem csak a Balaton, de a fürdővárosok is éhezik a vendékeket, hiszen ez utóbbiakat aztán tényleg elkerülte, aki csak egy kicsit is félt a vírustól. A pandémia legnagyobb vesztesei a kulturális programok, a városnézések, az új kultúrák és emberek megismerése, a kalandszerzés és a wellness szolgáltatások lettek – állapította meg Dr. Behringer Zsuzsanna, a Budapesti Metropolitan Egyetem docense munkatársaival, és a METU Turizmus Tehetségműhely hallgatóinak bevonásával készült kutatásában.

De most, hogy a veszély elmúlt, ismét mehetünk fürdeni. Azonban Budapesten és a nagyobb, ismertebb vidéki fürdőkben is egyre húzósabbak az árak, az elszabaduló rezsi- és bérköltségek komoly áremelkedést hozhatnak júliustól. Éppen ezért, aki jó olcsón mártóznak 30+ fokos vízben, annak érdemes a kevésbé ismert helyek irányába elindulni. Összeszedtük Magyarország legolcsóbb fürdőit.

Paks

Paksi Gyógyászati Központ És Gyógyfürdőben modern, kényelmes környezetben vehetők igénybe a fürdőgyógyászati és medical-wellnes kezelések. A mintegy 3300 m2-es létesítményben nem csak a gyógyfürdő kapott helyet. A kialakult új Paksi Gyógyászati Központban a gyógyfürdő épületében többféle szakellátás található: Itt működik a rheumatológiai és orthopédiai szakrendelés, ide költöztek a gyógytorna kezelések. Az új épületben kaptak helyet a fizioterápiás kezelők is. A fő “profil” azonban természetesen a gyógyvizes kezelés és a hozzá kapcsolódó fürdőgyógyászati ellátás.

  • Felnőtt belépő: 1690 Ft
  • Gyermek, diák, nyugdíjas: 1290 Ft

Fehérgyarmat

A Fehérgyarmati Strandfürdő egy termál és egy strandmedencével várja vendégeit. A településen jelenleg is működő fürdő vize 2004 óta gyógyvízminősítéssel rendelkezik. A mintegy 1000 méter mélyről érkező 44 fokos gyógyvizet főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok enyhítésére javasolják. Ezek mellett segíti a balesetek, csontműtétek utáni rehabilitációt, a csontritkulás és érbetegségek, továbbá egyes neurológiai kórképek gyógyulását.

  • Felnőtt belépő: 900 Ft
  • Gyermek, diák, nyugdíjas: 750 Ft

Tiszaörs

930-as évek elején, az alföldi szénhidrogén-kutatás során a község határában 54 fokos, ivásra is alkalmas gyógyvizet találtak, melyre 1935-ben egy közfürdőt fejlesztettek ki, majd üdülőtelepet építettek. 2006-ban vizét gyógyvízzé minősítették, mely ízületi, mozgásszervi, nőgyógyászati megbetegedésekre, problémákra javasolt, de ívókúraként is használható.

A fürdőben egy 38 fokos fedett termálmedence, egy 33 méter hosszú, feszített víztükrű úszómedence, egy 32 fokos gyógy- úszómedence és egy 34 fokos élménymedence található.

  • Felnőtt belépő: 1600 forint
  • Nyugdíjas belépő: 1400 forint

Tápiószentmárton

Tápiószentmártoni Strand- és Termálfürdő a nyári szezonban 4 különböző méretű és hőmérsékletű medencével szolgálja a vendégek pihenését. A fürdő májustól elejétől szeptember végéig tart nyitva. A látogatók pihenését és kikapcsolódását egy úszómedence, egy gyógyvizű ülőmedence, egy strandmedence és a gyerekek részére egy gyerekmedence.

  • Felnőtt belépő: 1500 forint
  • Nyugdíjas belépő: 100 forint

Nagybánhegyes

A községben 1971-ben tört fel először a gyógyhatású termálvíz, helyszínén jelenleg is termálfürdő működik. A fürdő épülete mellett kialakított kemping egész évben várja a turistákat. a Nagybánhegyesi Termálfürdő jótékony hatású, igen magas ásványianyag tartalmú, alacsony keménységű, nátrium-hidrogén-karbonátos, magas metabórsav tartalmú, bromidos, jódidos, fluoridos hévize reumatikus problémák, bőrbetegségek, nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas.

  • Felnőtt belépő: 1000 Ft
  • Nyugdíjas/diák: 900 Ft
  • Gyermek belépő: 700 Ft

Camping belépőjegy árak

  • Felnőtt  1200 Ft
  • Nyugdíjas, gyermek 1000 Ft
  • Személyautó 700 Ft
  • Lakókocsi 800 Ft
  • Lakóautó 1000 Ft
  • Kutya  400 Ft
  • Sátor 700 Ft

TIPP: Termálvízben, hévízben egyhuzamban 20-30 percet ajánlott tölteni, melyet aztán meg lehet ismételni akár 3-4 alkalommal is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kiskunhalas

A Halasthermál gyógyfürdő egész évben nyitva tartó termálfürdőjével várja a pihenni, gyógyulni váró vendégeit. 2016-ban a fürdő és annak környezete elnyerte a gyógyhelyi minősítést, amelyhez hozzájárult többek között az a tiszta, érintetlen környezet is, amelyben a fürdő található.

A város központjában, a városi kórház szomszédságában helyezkedik el a gyógyfürdő, valamint a kétcsillagos kemping. A kempingben tusoló, áramcsatlakozási lehetőség, telefon, WIFI-s internet, parkoló, étkezési, strandolási lehetőség biztosított.

A fürdőt minden korosztály igényét figyelembe véve alakították ki: a sportolni vágyókat fedett és nyitott úszómedencék, míg a gyógyulni vágyó és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket fedett és nyitott termálmedencék várják. Az uszodacsarnokban 3 medencét alakítottak ki: gyógyvizes termálmedence 36°C, felnőtt úszómedence 26°C, gyermek medence 31°C.

  • Felnőtt belépő: 1400 Ft
  • Nyugdíjas/diák: 1100 Ft
  • Gyermek belépő: 1100 Ft

Csongrád

A Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő a város központjában található. A fürdő medencéi  nagy zöld felülettel vannak körbevéve. A Fürdő különböző hőfokú fedett és nyitott medencéivel várja a pihenni, sportolni és gyógyulni vágyókat. A komplexum új, impozáns, fedett épületében három medence közül választhatnak a vendégek, amelyből kettő az év minden szakában gyógyvízzel üzemel, kültéren az 50 m-es Úszómedence, Gyermekpancsoló, valamint a 400 m2 felületű élménymedence várja vendégeit. A fürdő fedett részében a medencéken kívül büfé, szolárium, valamint szauna és infraszauna, só szoba és aromakabin is szolgálja a vendégek kényelmét. A gyógyászati részleg komplett fizioterápiás kezelést kínál a gyógyulni vágyóknak.

  • Felnőtt belépő: 1400 Ft
  • Kedvezményes belépő (diák 25 éves korig, nyugdíjas): 1200 Ft

Hajdúnánás

Hajdúnánás az ország északkeleti régiójában Debrecentől 40 km-re, Nyíregyházától 27 km-re található, az M3 autópálya lehajtótól 5 percre található. Hajdúnánás városa Hajdúszoboszló és Debrecen mellett Hajdú-Bihar megye harmadik fürdővárosa. A strand 14 hektáros területe csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak.

A föld mélyéből feltörő nagy sókoncentrációjú nátrium-kloridos, jódos-brómos ásványvíznek az összes oldott szilárd ásványi-anyag tartalma 7981 mg/liter, 1989-ben nyilvánították gyógyvízzé. E gyógyvíz elsősorban ízületi, mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. Összesen hét medence várja nyáron a fürdőzőket

  • Felnőtt napi jegy: 1700 Ft
  • Kedvezményes diák, nyugdíjas jegy: 1500 Ft
  • Kedvezményes gyermek (3-14 év között): 1100 Ft

Veresegyház

A Termálfürdő Veresegyházon jelenlegi területén egy nyitott termál- és egy gyerekmedence, illetve szauna és játszótér várja a vendégeket. A veresegyházi termálvíz összetétele a Széchenyi fürdőjéhez hasonló, ennél fogva ízületek degeneratív betegségei, idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére, ortopédiai, baleseti műtétek utókezelésre alkalmas.

  • Felnőtt belépő: 1400 Ft
  • Nyugdíjas, diák, gyermek: 1000 Ft

Egerszalók

A Nosztalgiastrand a nagy parkoló mellett található strandfürdő három medencével rendelkezik, a víz hőmérsékletek: 36-37C, 37-38C és 38-39C fok. a jegyárakban benne van a szauna használat is.

  • Egész napos felnőtt belépő: 1 750 Ft
  • Egész napos nyugdíjas: 1 350 Ft
  • Egész napos gyermek belépő: 1 350 Ft

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem