Itt a titkos út a Balatonra, Velencére: így kerüld el a gigadugót

Pénzcentrum2019. június 30. 17:31

Ezek voltak 2019 26. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb hírei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Itt a titkos út Balatonra, Velencére: erre nem futsz bele a gigadugóba

Alig kezdődött el a nyár, máris gigadugó várja a Balatonra igyekvő autósokat az M7-es autópályán. Mutatjuk a kerülőutat, amelyen tuti nem kapsz majd agybajt a hosszú hétvége első napján.

Rengetegen nem tudnak erről a lehetőségről: az élelmesebbek már így utaznak

Tombol a fogyasztási láz hazánkban, főleg a nyári szabadságolások előtt, amikor a magyarok a nyaralásukat tervezgetik. Sokan még mindig személyi hitelből utaznak, pedig ma már a legtöbb utazási iroda kínál részletfizetési lehetőségeket, sőt, a koránkelők extra kedvezményeket is kaphatnak "first minute" kedvezmények formájában.

1500 gyógyszer hiánycikk Magyarországon: rengetegen érintettek

Nem a K-vitamin készítmény az egyetlen, amely hiánycikk lett: a jelenleg elérhető hiánylistán 1479 tétel szerepel, a média mégis a konakion-ínségtől hangos. A gyógyszerhiány által érintett készítmények közül ugyanis sok csak nagyon szűk réteget érint, vagy a patika fel tud ajánlani helyettesítő készítményt. A Pénzcentrum utánajárt, hogy mit tehetünk, ha egy általunk alkalmazott készítmény esetén lép fel gyógyszerhiány: a kérdéssel a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségét és a Házi Gyermekorvosok Egyesületét is megkerestük.

Sokkoló, mi megy a munkahelyeken: ezért mondhatnak fel tömegével a magyarok

Egyes becslések szerint minden 3-4. magyart bántalmaztak már a munkahelyén: vagy a főnöke, vagy a munkatársai, de az sem kizárt, hogy egy beosztottja terrorizál valakit. A mobbing pszichológiai, gyakran klinikai pszichológia szintű, vagy pszichiátriai zavarokat is okozhat. Szakértőnk segítségével járjuk körül a jelenséget, tárjuk fel az okokat és keressük a megoldást.

Felelőtlen magyarok hordái lepték el a bankfiókokat: most még szerencséjük volt

Az Országgyűlés a mai napon döntött arról, hogy a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni törvényből következő adategyeztetési kötelezettség határidejét október 1-ig kitolja. Ez azt jelenti, hogy a jelenleg azonosítatlan kb. 1 millió számla biztosan megmenekül a zárolástól - egyelőre. Nem látszik ugyanis, hogy akik az elmúlt két évben nem szereztek tudomást az azonosításról, azokat a következő hónapokban hogy fogják elérni a bankok. Mindenesetre mielőtt elfogadták a törvényt, a fióklátogatás növekedése jelentős volt a hazai pénzintézetekben, egészen biztos, hogy ezután is lesz számos ügyfél, aki az utolsó pillanatra hagyja az azonosítást.

Brutális drágulás a magyar patikákban: 10-szer annyiba kerül majd a Konakion

A május óta tartó konakion-hisztéria tovább gyűrűzött, hiába is rendelt az OGYÉI újabb készleteket külföldről. Az anyatejjel táplált csecsemők számára az anyák különböző fórumokon, közösségi médiában próbáltak K-vitamint szerezni. A hiány gyártási gondok miatt még október 31-ig fennállhat a gyógyszerhatóság szerint, azonban a legújabb közlemény szerint megoldódhat a helyzet. Ez viszont azzal jár, hogy a kisgyermekes családok csaknem tízszeres áron juthatnak a Konakionhoz.

Így járta meg a kuponos utazó: rossz vége lett a spórolásnak

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy olvasónk kereste meg a Pénzcentrumot a problémával, miszerint egy szálláskuponokat kínáló oldalon vásárolt vouchere érvénytelen, a szállást nem foglalhatja el, a pénzét pedig a mai napig nem kapta vissza.

Egy kisebb karambol is végzetes lehet ezekben a kocsikban: te is ilyet vettél? + videó

Rémisztő felvételeken mutatták be, mennyire sérülékenyek az öreg autók - olyanok, amelyekből rengeteg fut a magyar utakon. Sokan nem is tudják, mekkora veszélyt rejt egy-egy 10-15 éves kocsi: az idő múlásával az anyagok elfáradnak, nehezebben viseli a baleseteket a karosszéria. A magyarok jellemzően 1,5 millió forintnál kevesebbet szánnak egy-egy autóra, de ennek megvan a böjtje. Egy kicsit nagyobb befektetéssel elkerülhetőek lennének a súlyos kimenetelű karambolok.

Kígyózó sorok a háziorvosi rendelőkben: ezért tart egy napig, mire bejutsz

Rengeteg bosszúságot okoz a magyar szülőknek, hogy minden esetben, amikor a gyermek beteg, még ha csak egy 3 napos nátháról van is szó, orvosi igazolást kell vinniük a nevelési, oktatási intézménybe, mert különben igazolatlan hiányzásként könyvelik el a távollétet. Ez ellen szeretnének most tenni a magyar háziorvosok, akik saját bevallásuk szerint munkaidejük 30-35 százalékában nem csinálnak mást, mint pecsétes papírokat állítanak ki - ez pedig nem más, mint erőforrás-pazarlás.

Érik az újabb kukakrízis? Ezeken a helyeken már most gond van

Ismét gondok akadtak a szemétszállítással Pest, illetve Nógrád megyében: a Zöld Híd rendre arról értesíti az ügyfeleit, hogy csak később tudják elszállítani a szelektív szemetet, illetve a zöldhulladékot a házak elől. Tavaly ugyanezen a 116 településen állt le a teljes szemétszállítás.

Pár nap, és berobban az új szuperkölcsön: tombolni fog az őrület a bankokban

Napok kérdése, és megérkezik a sokat emlegetett hiteltermék, a babaváró. Mivel kamatmentes konstrukcióról van szó, vélhetően sokan élnek majd a lehetőséggel. A kérdés csak az, hogy a babaváró nyomásának ellenállhat-e a magyarok eddig kedvenc hitele, a személyi hitel, vagy az új konstrukció úgy radírozza majd le a térképről, mint ahogy a személyi hitel tette azt a szabad felhasználású jelzáloghitellel. Bankokat kérdeztünk a várakozásokról.

Lecserélnéd az autód? Itt van 3 módszer, amivel fillérekből sikerülhet

Rengeteg autót vesznek a magyarok, és ehhez számos esetben folyamodnak kölcsönhöz. Sok lehetőség van, és nem mindegy, hogy melyiket választod! A döntés ugyanakkor nem egyszerű, ezért most a Pénzcentrum összeszedte a legfontosabb dolgokat, hogy könnyebb legyen a választás.


Címkék:
utazás, Balaton, szemétszállítás, nyár, penzcentrum, velence, heti összefoglaló, m7 balesetek, karosszéria,