Miközben a vendéglátásban elmarad az év végi fellendülés, a prémium élelmiszerek és ajándékmegoldások iránt soha nem látott kereslet alakult ki.
Tíz éves a Torkos Csütörtök: idén február 19-én (csütörtökön) mehet étterembe az, aki féláron szeretne ebédelni, vacsorázni.
A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint február 19-én ismét lesz Torkos Csütörtök: ezen a napon a résztvevő éttermek 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek.
A szervezők idén is hangsúlyozzák, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt, vagyis
kell az 50 százalékos kedvezményt biztosítani.
- fogalmaz az MT Zrt. honlapja.
De mi is a Torkos Csütörtök?
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyó kedd, a hamvazó szerda és a torkos csütörtök.
JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?
Amennyiben 3 000 000 forintot igényelnél 5 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót havi 64 021 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 10,68%), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank (THM 10,83%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)
Az MT Zrt. azt javasolja, hogy a kiszemelt éttermekben előre (interneten vagy telefonon) asztalt foglalni: az eseményre már elindult az éttermek regisztrációja, a következő hetekben lehet számítani arra, hogy megjelenik az éttermek listája.
Az elmúlt években egyébként hazai csúcséttermekben is ebédelhettünk, vacsorázhattunk féláron, például a balatonszemesi Kistücsökben, a budai Alabárdos Étteremben, vagy akár a pesti Nobuban.
A Pénzcentrum tapasztalatai szerint a Torkos Csütörtök az elmúlt években sokat vesztett fényéből: tavaly a korábbi évekhez képest látványosan kevesebb étterem vesz részt az akcióban. Voltak például olyan budapesti kerületek, ahonnan egyetlen vendéglátóhely sem regisztrált, de a vidéki nagyvárosok közül Debrecenben csak 9, Miskolcon 5, Szombathelyen 7 torkos étterem volt.
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








