23 °C Budapest

Kiderült, mikor lesz idén a Torkos Csütörtök

2015. január 26. 11:02

Tíz éves a Torkos Csütörtök: idén február 19-én (csütörtökön) mehet étterembe az, aki féláron szeretne ebédelni, vacsorázni.

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint február 19-én ismét lesz Torkos Csütörtök: ezen a napon a résztvevő éttermek 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből vendégeiknek.

A szervezők idén is hangsúlyozzák, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt, vagyis

az éttermi számla végösszegéből

kell az 50 százalékos kedvezményt biztosítani.

A résztvevők palettája idén is bőséges választási lehetőséget nyújt mind az ínyencek, mind a nemzetek konyháinak szerelmesei számára, és éppúgy a meghitt kisvendéglők kedvelői is megtalálhatják a kedvükre valót a kínálatban: a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtől a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte

- fogalmaz az MT Zrt. honlapja.

De mi is a Torkos Csütörtök?

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a húsvétot megelőző, vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző "regélő hétfő" vagy a "farsang farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyó kedd, a hamvazó szerda és a torkos csütörtök.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az MT Zrt. azt javasolja, hogy a kiszemelt éttermekben előre (interneten vagy telefonon) asztalt foglalni: az eseményre már elindult az éttermek regisztrációja, a következő hetekben lehet számítani arra, hogy megjelenik az éttermek listája.

Az elmúlt években egyébként hazai csúcséttermekben is ebédelhettünk, vacsorázhattunk féláron, például a balatonszemesi Kistücsökben, a budai Alabárdos Étteremben, vagy akár a pesti Nobuban.

A Pénzcentrum tapasztalatai szerint a Torkos Csütörtök az elmúlt években sokat vesztett fényéből: tavaly a korábbi évekhez képest látványosan kevesebb étterem vesz részt az akcióban. Voltak például olyan budapesti kerületek, ahonnan egyetlen vendéglátóhely sem regisztrált, de a vidéki nagyvárosok közül Debrecenben csak 9, Miskolcon 5, Szombathelyen 7 torkos étterem volt.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem