Tényleg jobb a SZÉP kártya, mint az üdülési csekk volt?

Tényleg jobb a SZÉP kártya, mint az üdülési csekk volt?

Pénzcentrum
2014. július 22. 15:35

Látványosan növekedett tavaly a turisztikai forgalom, és az idei évre is jók az előrejelzések. A belföldi turizmus különösen erős - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára. Horváth Viktória jelezte, a gasztronómia lehet a jövőben az a hívó szó, amellyel több vendéget lehet Magyarországra csábítani.

A SZÉP kártya-forgalom mellett, megjelent a saját költés is a turizmusban, ami azt mutatja, hogy a lakosság kilábalóban van a nehéz gazdasági helyzetből - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára. Horváth Viktória azt is hozzátette: a belföldi turizmus vidéken különösen erős.

Már tavaly is 10 százalékkal emelkedett a turisztikai bevétel, és ez a tendencia tovább tart 2014 első félévében - ismertette a helyettes államtitkár.

Horváth Viktória úgy fogalmazott: a turisztikai ágazatnak az egyik legnagyobb kihívása a szezonalitás. A forgalom nagy része a nyári két - két és fél hónapban történik, ebben a belföldi forgalom adja a stabilitást. A vendégek nagyjából 60 százaléka belföldi turista és ebben a forgalomban a SZÉP kártya nagyon jelentős. A beváltóhelyek 80 százaléka vidéki, és a SZÉP kártya összforgalom 70 százaléka a vidéki turizmusból származik - részletezte a helyettes államtitkár.

Hozzátette: "a belföldi turizmus egy nagyon érzékeny műszer. Azt is mutatja, hogyha nehezebben megy, és azt is jelzi, hogy már van miből pihenésre, egészségmegőrzésre költeni".

Horváth Viktória azt mondta: a SZÉP kártya sokkal olcsóbb, egyszerűbb és biztonságosabb, mint az üdülési csekk volt. Nem utolsó sorban nagyon erős gazdaságfehérítő hatással bír, hiszen a papíros csekknek egy erős másodlagos piaca is volt - tette hozzá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Májusban kevesebb külföldi vendég érkezett Magyarországra, de nincs ok aggodalomra - hangsúlyozta Horváth Viktória. A helyettes államtitkár szerint egyre többen jönnek Oroszországból, és nemcsak városlátogatási, hanem egészségturisztikai céllal.

 

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?