6 °C Budapest

Kiderült, hol és mennyiért nyaralunk idén

Pénzcentrum
2013. június 29. 08:07

Nyaralási terveikről kérdezte olvasóit a Pénzcentrum.hu. Reprezentatívnak nem nevezhető kérdőívünkre kiemelkedően sok, kérdésenként 5-6 ezer válasz érkezett. Kiderült például, hogy ugyanannyian nem mennek üdülni az anyagiak miatt, mint ahányan 200-400 ezer forint között költenek nyaralásra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Olvasóinkat kérdeztük arról, hol nyaralnak, mennyiért nyaralnak 2013-ban. Úgy tűnik, a téma megmozgatta olvasóinkat: kérdésenként 5-6 ezer szavazat érkezett.


Mint az - szigorúan nem reprezentatív - felmérésünkből kiderül olvasóink ötöde nem megy nyaralni idén - leginkább anyagi okokból. 21 százalékuk ugyanakkor 100 és 200 ezer forint között, míg 20 százalékuk 200 és 400 ezer forint között költ (az egész családot beleszámítva). Olvasóink között vannak nagyjából ezren, akik saját bevallásuk szerint 400 ezernél is többet költenek a családi vakációra.


A belföldi nyaralást némileg többen (31%) részesítik előnyben, mint a külföldi utakat (27%), ugyanakkor közel 1500-an külföldi és belföldi üdülést is terveznek (27%).


A legnépszerűbb belföldi úti cél természetesen a Balaton: olvasóink közel fele utazik idén a magyar tengerhez. Népszerű még Észak-Magyarország (10%), Nyugat-Dunántúl (9%), és a Tisza-tó (4%) is.


A külföldi utazások legnépszerűbb úti célja Horvátország (20%), Olaszország (11%), Görögország (9%), de sokan utaznak Ausztriába, Németországba és Erdélybe is.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?