4 °C Budapest

Fél áron utazhatsz vonattal a Sziget Fesztiválra

Pénzcentrum
2012. augusztus 2. 16:03

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az augusztus 6-13. között megrendezendő Sziget Fesztiválra utazóknak. A vasúttársaság ezen felül a helyszínen belföldi és nemzetközi pénztárt is működtet, és az ott belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak 20 százalékos kedvezményes jegyváltási lehetőséget nyújt. A Fesztiválról hazautazók két mentesítő vonatot is igénybe vehetnek.

A kulcstartóddal is fizethetsz
A jövő héten kezdődő Szigeten 26 feltöltőponton 150 pénztárossal várja majd a fesztiválózókat a Metapay. Összesen 200 ember dolgozik a készpénzmentes szolgáltatás megvalósításán.
A magyar társaság 2012-ben tovább fejlesztette a Metapay Fesztiválkártya rendszerét, s az OTP-vel és a Mastercard-dal együttműködve még több szolgáltatást nyújt. Így bővült a fizetési lehetőségek köre: az idei évben már bármelyik bank által kibocsátott Mastercard PayPass és Maestro PayPass eszközzel lehetővé vált a fizetés. A fizetési eszközök választéka is nagyobb lett: a Metapay Fesztiválkártya rendszere órát, kulcstartót, mobiltelefonon elhelyezett matricát is befogad, mint fizetési eszközöket.
A kereskedők csak és kizárólag a Metapay Fesztiválkártyát (valamint bármilyen, forgalomban lévő MasterCard vagy Maestro PayPassTM kártyát) fogadnak el fizetőeszközként, készpénzt nem. A Fesztiválkártyára feltöltött egyenleg a 2012. évi Sziget rendezvények között nem átvihető, viszont a kártyán levő egyenleg az aktuális rendezvény ideje alatt bármikor visszaváltható.
A Metapay 2012 nyarán eddig 1,1 milló tranzakciót bonyolított le biztonságosan és gyorsan. A Budai Gourmet Fesztiválon 67 ezer, a VOLT-on 430 ezer, a Heineken Balaton Sound-on 602 ezer tranzakció során használták a Metapay Fesztiválkártyát.

A Sziget Fesztiválra utazók bármely belföldi állomásról 50 százalékos kedvezményű alkalmi menettérti jegyet válthatnak Budapest-Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld állomásra. A kedvezmény leghamarabb augusztus 4-től vehető igénybe és a visszautazást augusztus 14-én éjfélig be kell fejezni - közölte a MÁV START Zrt. Az 50 százalékos engedmény kizárólag belföldi utazáshoz és 2. osztályon vehető igénybe. Az alkalmi menettérti jegy a visszautazáshoz a rendezvény belépőjéül szolgáló karszalag felmutatásával vagy a helyszínen történt lebélyegzéssel érvényes. A jegyek bélyegzésére a rendezvény idejére felállított MÁV-START pénztárkonténerben van lehetőség.

A vasúttársaság Sziget pénztára egy belföldi és két nemzetközi ablakkal működik, ahol teljes körű belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséggel, útvonaltervezéssel, menetrendi információkkal és egyéb termékek széles kínálatával várják a személyszállító vasúttársaság munkatársai az érdeklődőket. Ezen felül a helyszínen belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak a MÁV-START Zrt. 20 százalékos kedvezményt biztosít a teljes árú jegy árából. A menetjegy bármely belföldi viszonylatra váltható, egy útra vagy menettérti útra is. A Sziget Fesztivál teljes területén készpénz kímélő fizetési módokat alkalmaznak, így a MÁV-START pénztárban Fesztiválkártyával vagy PayPass fizetőeszközökkel egyenlíthető ki a vásárolt belföldi és nemzetközi menetjegy ára. A Fesztiválkártya használatáról a Sziget Fesztivál szervezői, illetve a Fesztiválkártyáért felelős cég munkatársai adnak tájékoztatást.

A személyszállító vasúttársaság a Sziget Fesztiválra utazók kényelmesebb eljutása érdekében plusz kocsival erősíti egyes nemzetközi vonatait, valamint a fesztivál végén Budapest-Keleti pályaudvar és Bécs között mentesítő vonatokat is közlekedtet, amelyek augusztus 13-án, hétfőn 9:32-kor és 13:36-kor indulnak. A menetjegyek bármely nemzetközi pénztárban, és a fesztivál alatt a Sziget pénztárban is megvásárolhatóak. Bővebb információk és a különvonatok menetrendje a www.mav-start.hu weboldalon találhatók.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm