Fél áron utazhatsz vonattal a Sziget Fesztiválra

Pénzcentrum
2012. augusztus 2. 16:03

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az augusztus 6-13. között megrendezendő Sziget Fesztiválra utazóknak. A vasúttársaság ezen felül a helyszínen belföldi és nemzetközi pénztárt is működtet, és az ott belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak 20 százalékos kedvezményes jegyváltási lehetőséget nyújt. A Fesztiválról hazautazók két mentesítő vonatot is igénybe vehetnek.

A kulcstartóddal is fizethetsz
A jövő héten kezdődő Szigeten 26 feltöltőponton 150 pénztárossal várja majd a fesztiválózókat a Metapay. Összesen 200 ember dolgozik a készpénzmentes szolgáltatás megvalósításán.
A magyar társaság 2012-ben tovább fejlesztette a Metapay Fesztiválkártya rendszerét, s az OTP-vel és a Mastercard-dal együttműködve még több szolgáltatást nyújt. Így bővült a fizetési lehetőségek köre: az idei évben már bármelyik bank által kibocsátott Mastercard PayPass és Maestro PayPass eszközzel lehetővé vált a fizetés. A fizetési eszközök választéka is nagyobb lett: a Metapay Fesztiválkártya rendszere órát, kulcstartót, mobiltelefonon elhelyezett matricát is befogad, mint fizetési eszközöket.
A kereskedők csak és kizárólag a Metapay Fesztiválkártyát (valamint bármilyen, forgalomban lévő MasterCard vagy Maestro PayPassTM kártyát) fogadnak el fizetőeszközként, készpénzt nem. A Fesztiválkártyára feltöltött egyenleg a 2012. évi Sziget rendezvények között nem átvihető, viszont a kártyán levő egyenleg az aktuális rendezvény ideje alatt bármikor visszaváltható.
A Metapay 2012 nyarán eddig 1,1 milló tranzakciót bonyolított le biztonságosan és gyorsan. A Budai Gourmet Fesztiválon 67 ezer, a VOLT-on 430 ezer, a Heineken Balaton Sound-on 602 ezer tranzakció során használták a Metapay Fesztiválkártyát.

A Sziget Fesztiválra utazók bármely belföldi állomásról 50 százalékos kedvezményű alkalmi menettérti jegyet válthatnak Budapest-Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, valamint Kelenföld állomásra. A kedvezmény leghamarabb augusztus 4-től vehető igénybe és a visszautazást augusztus 14-én éjfélig be kell fejezni - közölte a MÁV START Zrt. Az 50 százalékos engedmény kizárólag belföldi utazáshoz és 2. osztályon vehető igénybe. Az alkalmi menettérti jegy a visszautazáshoz a rendezvény belépőjéül szolgáló karszalag felmutatásával vagy a helyszínen történt lebélyegzéssel érvényes. A jegyek bélyegzésére a rendezvény idejére felállított MÁV-START pénztárkonténerben van lehetőség.

A vasúttársaság Sziget pénztára egy belföldi és két nemzetközi ablakkal működik, ahol teljes körű belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséggel, útvonaltervezéssel, menetrendi információkkal és egyéb termékek széles kínálatával várják a személyszállító vasúttársaság munkatársai az érdeklődőket. Ezen felül a helyszínen belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak a MÁV-START Zrt. 20 százalékos kedvezményt biztosít a teljes árú jegy árából. A menetjegy bármely belföldi viszonylatra váltható, egy útra vagy menettérti útra is. A Sziget Fesztivál teljes területén készpénz kímélő fizetési módokat alkalmaznak, így a MÁV-START pénztárban Fesztiválkártyával vagy PayPass fizetőeszközökkel egyenlíthető ki a vásárolt belföldi és nemzetközi menetjegy ára. A Fesztiválkártya használatáról a Sziget Fesztivál szervezői, illetve a Fesztiválkártyáért felelős cég munkatársai adnak tájékoztatást.

A személyszállító vasúttársaság a Sziget Fesztiválra utazók kényelmesebb eljutása érdekében plusz kocsival erősíti egyes nemzetközi vonatait, valamint a fesztivál végén Budapest-Keleti pályaudvar és Bécs között mentesítő vonatokat is közlekedtet, amelyek augusztus 13-án, hétfőn 9:32-kor és 13:36-kor indulnak. A menetjegyek bármely nemzetközi pénztárban, és a fesztivál alatt a Sziget pénztárban is megvásárolhatóak. Bővebb információk és a különvonatok menetrendje a www.mav-start.hu weboldalon találhatók.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58