Erre ne menj ma Budapesten: tüntetnek a taxisok

Pénzcentrum
2012. június 4. 10:06

Taxisok demonstrálnak hétfőn Budapesten azért, hogy a szakmai szervezetek támogatása nélkül a főváros ne fogadja el az új taxirendeletet; a forgalomlassító megmozdulást szervező szakszervezetek mintegy ezer taxis részvételére számítanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Országos Taxis Szövetség és a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete hétfő délutáni forgalomlassító demonstrációjának résztvevői a taxikkal a Hősök teréről indulva a Dózsa György út - Andrássy út - Oktogon - Blaha Lujza tér - Rákóczi út - Városház utca - Erzsébet tér - Lánchíd - Bem rakpart - Margit híd - Oktogon - Hősök tere útvonalon vonulnak majd fel.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az MTI-nek csütörtökön azt mondta, semmilyen dokumentumot nem kaptak a városházától az új taxirendeletről, de a kiszivárgott információk minden szakmaiságot nélkülöznek, ezért demonstrálnak.

A Főtaxi nem ért egyet a taxisdemonstrációval
A Főtaxi nem ért egyet a taxisok június 4-re tervezett demonstrációjával - közölte a vállalat szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Vizy András közleménye szerint a Főtaxi meggyőződése, hogy a taxis társadalom helyzetének békés és minden érdekelt fél számára elfogadható, felelős rendezése nem utcai megmozdulásokkal, hanem jól előkészített, többoldalú egyeztető tárgyalásokkal érhetők el.


Hozzátette: voltak egyeztetések korábban, de ezeken nem közeledtek az álláspontok. Közlése szerint a műszaki paraméterek szigorítását azért támogatták, mert ezért cserébe Budapest olyan mértékű fix tarifát vezetett volna be, amely mindkét félnek kedvező lenne. Kiderült azonban, hogy egy éven belül egységesíteni akarják a taxikat, a szövetség viszont 5 éves átfutási időt javasolt. Ezzel kapcsolatban a szervezet vezetője közölte: az autók fóliázása 200-500 ezer forintba kerülne, így mintegy 1,1 milliárd forintot kellene a taxisoknak kifizetniük.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Metál Zoltán közölte, folyamatosan azt hallják a Budapesti Közlekedési Központtól, hogy nyitottak a tárgyalásra, de konkrétum eddig nem történt, s a telefont nem veszik fel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06