24 °C Budapest

Pótdíj miatt drágulnak a repülőjegyek

2011. május 6. 08:32

Itthon is egyre több utazási iroda vet ki kerozinpótdíjat az utasaira: ennek összege három- és hétezer forint között mozog fejenként - írja a Magyar Hírlap.

A pótdíjat ma nemcsak Magyarországon, hanem világszerte kivetik, ugyanis két és fél éves csúcsra szökött a repülőgép-üzemanyag ára a múlt héten Európában. A Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség (IATA) adatai szerint a kerozin most nagyjából húsz százalékkal drágább, mint egy évvel ezelőtt, ezért szinte elkerülhetetlen a jegyárak emelkedése.

Az ACI (Airports Council Interna­tional), az IATA és az Euro­control (európai légiirányítók szövetsége) közösen azt szeretné elérni, hogy jövőre bevezessék az úgynevezett "folyamatos süllyedést" száz európai repülőtéren. Ez azt jelentené, hogy a leszálló, a repülőterekhez közelítő repülőgépek folyamatosan ereszkedve, nem pedig szakaszosan süllyedve érkeznének meg. A folyamatos süllyedéssel leszállásonként 50-150 kilogrammal kevesebb üzemanyag fogy, és járatonként 160-470 kilogrammal csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás.

 

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM