Külügyminisztérium: egyelőre nem szigorítanak a külföldre utazók figyelmeztetésén

2011. május 2. 10:32

Egyelőre nem szigorítja a Külügyminisztérium sem a külföldre utazóknak szóló általános, sem az egyes országokra kiadott konkrét figyelmeztetését. Az esetleges szigorítás kérdése azért merült fel, mert néhány órája az Amerikai Egyesült Államok elnöke azt közölte, egy katonai műveletben végeztek Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével.

A magyar külügyminisztérium egyelőre nem szigorítja sem a külföldre utazóknak szóló általános, sem az egyes országokra kiadott konkrét figyelmeztetését - közölte Pataki Eszter szóvivő a Független Hírügynökséggel.

A magyar kormány és az illetékes szervek minden fontos lépést megtesznek, egyebek mellett megerősítették a repülőtér, a nagykövetségek és a külföldön szolgáló diplomaták védelmét - mondta ma Martonyi János külügyminiszter.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója szerint Oszama bin Laden halála után átmenetileg világszerte nőhet a terrorfenyegetettség. Hajdu János az MTI-nek elmondta, arra utaló adat jelenleg nincs a birtokukban, hogy konkrétan Magyarország nagyobb veszélyben lenne a vasárnapról hétfőre virradó éjjel történtek után.

Egyelőre sem a Külügyminisztérium honlapján, sem a hivatalos kormányzati honlapon nincs jelzés arra, hogy szigorítanák az utazási figyelmeztetéseket a magyar állampolgárok számára.

A Külügyminisztérium honlapján található, terrorizmussal, terrorfenyegetettséggel kapcsolatos általános figyelmeztetés szerint a globális terrorfenyegetettség változatlan. Különösen nagy a merényletek veszélye a Közel- és Közép-Keleten, Afganisztánban, Indonéziában és Oroszországban is. A terrorveszély továbbá jelentős azokban a térségekben,

- amelyek a múltban is terrorcselekmények célpontjai voltak,
- amelyekben terrorista szervezeteket lepleztek le,
- ahol polgárháborús állapotok uralkodnak,
- ahol katonai műveletek folynak,
- ahol a terroristák a helyi lakosság támogatását élvezik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A veszély azonban természetesen másutt sem zárható ki, ideértve Törökországot, az Amerikai Egyesült Államokat és a Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség tagállamait is.

A terrortámadások kiemelt célpontjainak számítanak a jelképértékkel bíró helyek, épületek (vallási központok, kormányzati és igazgatási épületek, a légi-, vasúti és víziközlekedési infrastruktúra), a turisztikai központok, továbbá minden olyan hely, ahol emberek tömegben gyülekeznek.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?