Külügyminisztérium: egyelőre nem szigorítanak a külföldre utazók figyelmeztetésén

2011. május 2. 10:32

Egyelőre nem szigorítja a Külügyminisztérium sem a külföldre utazóknak szóló általános, sem az egyes országokra kiadott konkrét figyelmeztetését. Az esetleges szigorítás kérdése azért merült fel, mert néhány órája az Amerikai Egyesült Államok elnöke azt közölte, egy katonai műveletben végeztek Oszama bin Ladennel, az al-Kaida terrorszervezet vezetőjével.

A magyar külügyminisztérium egyelőre nem szigorítja sem a külföldre utazóknak szóló általános, sem az egyes országokra kiadott konkrét figyelmeztetését - közölte Pataki Eszter szóvivő a Független Hírügynökséggel.

A magyar kormány és az illetékes szervek minden fontos lépést megtesznek, egyebek mellett megerősítették a repülőtér, a nagykövetségek és a külföldön szolgáló diplomaták védelmét - mondta ma Martonyi János külügyminiszter.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója szerint Oszama bin Laden halála után átmenetileg világszerte nőhet a terrorfenyegetettség. Hajdu János az MTI-nek elmondta, arra utaló adat jelenleg nincs a birtokukban, hogy konkrétan Magyarország nagyobb veszélyben lenne a vasárnapról hétfőre virradó éjjel történtek után.

Egyelőre sem a Külügyminisztérium honlapján, sem a hivatalos kormányzati honlapon nincs jelzés arra, hogy szigorítanák az utazási figyelmeztetéseket a magyar állampolgárok számára.

A Külügyminisztérium honlapján található, terrorizmussal, terrorfenyegetettséggel kapcsolatos általános figyelmeztetés szerint a globális terrorfenyegetettség változatlan. Különösen nagy a merényletek veszélye a Közel- és Közép-Keleten, Afganisztánban, Indonéziában és Oroszországban is. A terrorveszély továbbá jelentős azokban a térségekben,

- amelyek a múltban is terrorcselekmények célpontjai voltak,
- amelyekben terrorista szervezeteket lepleztek le,
- ahol polgárháborús állapotok uralkodnak,
- ahol katonai műveletek folynak,
- ahol a terroristák a helyi lakosság támogatását élvezik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A veszély azonban természetesen másutt sem zárható ki, ideértve Törökországot, az Amerikai Egyesült Államokat és a Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség tagállamait is.

A terrortámadások kiemelt célpontjainak számítanak a jelképértékkel bíró helyek, épületek (vallási központok, kormányzati és igazgatási épületek, a légi-, vasúti és víziközlekedési infrastruktúra), a turisztikai központok, továbbá minden olyan hely, ahol emberek tömegben gyülekeznek.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?