190 milliós költségvetéssel indul idén a Művészetek Völgye

2011. április 26. 18:02

Idén is megrendezik a Művészetek Völgyét, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját július 22. és 31. között, a Balaton-felvidéken lévő Kapolcson és öt társközségében - mondta Márta István, a völgyprogramokat szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke kedden, amikor jelképes kapavágással megkezdődött a kapolcsi falumalom és molnárház felújítása.

A 21. Művészetek Völgye 10 napja alatt 60 helyszínen 1200 programon 3500 művész lép majd fel - hangsúlyozta Márta István, a fesztivál igazgatója.

A Művészetek Völgye tíz napjának költségvetését 190 millió forintra kalkulálták, idén - ellentétben a korábbi évek tapasztalataival - az állami támogatás a biztos; 60 millió forintot kap a fesztivál a szakminiszter keretéből a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül. Az elmúlt évekhez képest viszont igen csekélyek a szponzori támogatások, de Magyarországon minden fesztivál esetében legalább 20-50 százalékkal visszaesett a céges szponzoráció - tette hozzá. Mi is "szenvedünk", hogy a szponzori pénzeket valahogy össze tudjuk szedni - jegyezte meg Márta István.

A kulturális egylet elnöke, a fesztivál igazgatója ezt követően jelképesen elvégezte a műemléki falumalom (ma malommúzeum) és a mellette lévő molnárház felújításának első kapavágását. Egy fémhengert helyeztek el a talapzatnál, benne a kedden megjelent megyei napilap példányával és egy dokumentummal, rajta az ünnepségen jelenlévők aláírásával.

Az igazgató közölte, hogy a vidékfejlesztési leaderprogram keretében 28 millió forintot nyertek pályázaton a felújításra. A jövő évi tervek között szerepel a működő malom és a malomkerék helyreállítása is - tette hozzá.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20