18 °C Budapest

190 milliós költségvetéssel indul idén a Művészetek Völgye

2011. április 26. 18:02

Idén is megrendezik a Művészetek Völgyét, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját július 22. és 31. között, a Balaton-felvidéken lévő Kapolcson és öt társközségében - mondta Márta István, a völgyprogramokat szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke kedden, amikor jelképes kapavágással megkezdődött a kapolcsi falumalom és molnárház felújítása.

A 21. Művészetek Völgye 10 napja alatt 60 helyszínen 1200 programon 3500 művész lép majd fel - hangsúlyozta Márta István, a fesztivál igazgatója.

A Művészetek Völgye tíz napjának költségvetését 190 millió forintra kalkulálták, idén - ellentétben a korábbi évek tapasztalataival - az állami támogatás a biztos; 60 millió forintot kap a fesztivál a szakminiszter keretéből a Nemzeti Kulturális Alapon keresztül. Az elmúlt évekhez képest viszont igen csekélyek a szponzori támogatások, de Magyarországon minden fesztivál esetében legalább 20-50 százalékkal visszaesett a céges szponzoráció - tette hozzá. Mi is "szenvedünk", hogy a szponzori pénzeket valahogy össze tudjuk szedni - jegyezte meg Márta István.

A kulturális egylet elnöke, a fesztivál igazgatója ezt követően jelképesen elvégezte a műemléki falumalom (ma malommúzeum) és a mellette lévő molnárház felújításának első kapavágását. Egy fémhengert helyeztek el a talapzatnál, benne a kedden megjelent megyei napilap példányával és egy dokumentummal, rajta az ünnepségen jelenlévők aláírásával.

Az igazgató közölte, hogy a vidékfejlesztési leaderprogram keretében 28 millió forintot nyertek pályázaton a felújításra. A jövő évi tervek között szerepel a működő malom és a malomkerék helyreállítása is - tette hozzá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?