16 °C Budapest

Megnyugodhatnak a budapesti autósok

2010. november 30. 11:02

A Parking Kft. készen áll arra, hogy 2011 januárjától átvegye a BÖP Kft-től a fővárosi tulajdonú közterületeken a parkolás üzemeltetési feladatokat. A VI., VII., VIII., IX. és XIII. kerület fővárosi főútvonalain így a parkolási tevékenységet végre a Főváros tulajdonában álló cég látja majd el, ami az egyik első, fontos lépés az egységes budapesti parkolási rendszer megteremtése felé. Az ehhez szükséges döntést a Fővárosi Közgyűlés november 24-én meghozta: egyrészt felhatalmazta a Főpolgármestert az elengedhetetlen cégjogi intézkedések megtételére, másfelől pedig megbízta a Parking Kft-t, hogy parkolóőröket vegyen fel, s teremtse meg az üzemeltetés feltételeit - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A közlemény szerint a sajtóban megjelent információkkal szemben a Parking Kft-nek nem okoz problémát az automaták üzembe állítása, szakmailag felkészült az előtte álló feladatokra. Az új parkolóautomaták beszerzésére az előző Közgyűlés által jóváhagyott nettó 1,1 milliárd forint, amelyet a sajtóban megjelent cikkekben keresnek a társaságon, nem tűnt el, lévén azt a Parking Kft. a Fővárostól eredményes közbeszerzés híján sosem kapta meg. Az új automaták beszerzésére irányuló tender eredménytelen lett, a keresett összeg hiánytalanul megtalálható a Főváros kasszájában.

Miként azt Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a novemberi Fővárosi Közgyűlésen kifejtette, a Főváros új vezetése a helyzetet megvizsgálva, arra az álláspontra jutott, hogy szükségtelen milliárdos beruházással új automatákat beszerezni a ma működők helyett. Ezért úgy döntött Közgyűlés, hogy a BÖP Kft-nél lévő automatákkal kell végeznie a Fővárosi Önkormányzatnak a fővárosi közterületeken a parkolás üzemeltetést.

A Főváros vezetésének egyértelmű célja, hogy egységes legyen a parkolási rendszer és átlátható viszonyokat teremtsen a parkolásban, ehhez az egyik első, fontos lépés a BÖP által üzemeltetett parkolóhelyek visszavétele a főváros üzemeltetésébe.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?