18 °C Budapest

Margit híd: hétvégén a villamosok és pótlóbuszok sem közlekedhetnek

2010. november 5. 18:02

Október 23-án üzemzárástól, november 8-án hétfő hajnali üzemkezdetig a 4, 6-os villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek, azonban november 6-án (szombaton) üzemkezdettől 7-én (vasárnap) 21 óráig a Margit hídon a villamosok és a nappali autóbuszjáratok sem haladhatnak át, mert a híd terhelési próbáját tartják. A fellépő forgalmi torlódások miatt a BKV azt javasolja az utasoknak, hogy a sűrítve közlekedő M2-es metróvonalat használják.

A 4-es és 6-os villamosok a korábbi, megosztott rendszerben járnak: a Fehérvári út illetve a Móricz Zsigmond körtérről csak a Jászai Mari térig, valamint 4-6 jelzéssel villamos közlekedik a Moszkva tér és a Margit híd budai hídfője között is. A Nyugati pályaudvar és Margit híd budai hídfő között 4-6V villamospótló autóbusz közlekedik a Lánchídon át. A mozgásukban korlátozott utasok részére alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek a pótlójáratok vonalán.

A 91,191,291-es autóbuszok a Lánchídon keresztül, a Deák teret érintve érik el a Nyugati pályaudvart, valamint sűrítetten, szóló járművekkel erre közlekedik a 109-es autóbusz is - ez a Nyugati pályaudvart nem érinti. A járatok megállnak a Batthyányi téren is, átszállási lehetőséget teremtve az M2-es metró vonalára.

Az éjszaka közlekedő a 906-os, 923-as és 931-es járatok az eredeti útvonalukon, a Margit hídon keresztül közlekednek november 6-án (szombatról vasárnapra virradó) éjjel.

November 7-én 21 órától üzemzárásig a Moszkva tér és Margit híd budai hídfő között közlekedő 4-6 villamos közlekedése leáll az ideiglenes váltó elbontása miatt, ezért a 4-6V pótlóbusz a Nyugati pályaudvar és Moszkva tér között meghosszabbítva közlekedik, ismételten a Margit hídon keresztül. A villamospótló autóbusz a Mechwart ligetnél és a Széna téren a villamosmegállókban, a többi helyen a kijelölt villamospótló megállóban áll meg. 21 óra után a 91,191,291-es, valamint a 109-es autóbuszok is a Margit hídon keresztül közlekednek.
November 7-ről 8-ra virradó éjszaka a 906-os, 923-as és 931-es járatok az eredeti útvonalukon, a Margit hídon keresztül közlekednek.
November 8-án üzemkezdettől a 4-es és 6-os villamosok, valamint a hídon közlekedő 91-es, 109-es, 191-es, 206-os, 291-es, 906-os, 923-as és 931-es autóbuszok az eredeti menetrendjük szerint, teljes útvonalukon közlekednek, a Margitsziget megállóhelyen egyelőre nem állnak meg.

A Margitsziget közösségi közlekedéssel továbbra is csak az Árpád hídon keresztül közelíthető meg. A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Közép- és Észak-Buda felől a 134-es autóbuszvonalon is elérhető a sziget, amely Békásmegyer, Újmegyeri tér és Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik 8.30 és 22.30 között. A reggeli időszakban csak a 26-os autóbuszok közlekednek a Margitszigeten, ekkor a 134-es busz továbbra is a Szentlélek tér és Újmegyeri tér között, a korábbi útvonalán közlekedik, 134A jelzéssel. A Margitszigetre közlekedő 134-es autóbuszra legkönnyebben a szentendrei HÉV-ről a Szentlélek térnél, a 86-os buszról a Raktár utcánál lehet átszállni. A Szentlélek térnél a 134-es járat megállója mindkét irányban a hídfőn, a 106-os buszok megállójában található.

A hídon a próbaterhelés ideje alatt a gyalogosforgalom csak a Margitszigetig lehetséges. Szombaton várhatóan - a munkák függvényében - 06:30-tól 16:00-ig csak Buda felől, vasárnap 06:30-tól 15:00-ig csak Pest felől érhető el gyalogosan a Margitsziget.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A terhelés menete:

A Margit híd nem egyenesen köti össze Pestet és Budát, hanem a szigetcsúcsnál megtörik. Emiatt két, szerkezetileg szinte független hídból áll: az egyik a pesti Duna-parttól a szigetcsúcsig tart, a másik pedig a szigetcsúcstól a budai hídfőig. Ezért a terhelési próbát is két részletben végzik el: előbb a pesti, majd a budai hídrészen.

A Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem szakértőinek bevonásával november 6-án, szombaton, a pesti oldalon fogják terhelni a hidat. Ez azt jelenti, hogy 24 darab, egyenként 30 tonna tömegű dömpert vezetnek a hídra, ahol azok több mint 10 órán keresztül fognak állni. Először azt mérik meg, hogy milyen változást idéz elő a hosszú ideig tartó, nyugalmi helyzetben lévő terhelés. Ezután levonulnak a dömperek s a szakemberek a korábban felhelyezett nyúlásmérő bélyegek segítségével kielemzik az adatokat mind a terhelt, mind a terhelésmentes hídról. A vizsgálatokat vasárnap hasonló módon folytatják a budai oldalon.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?