23 °C Budapest

Drágul a benzin szerdától

Pénzcentrum
2010. augusztus 30. 13:32

Szerdán megszakad az elmúlt hetekben látott üzemanyagárcsökkenés trendje, a Portfolio.hu értesülései szerint ugyanis a MOL bruttó 4 forinttal emeli a benzin, 3 forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi listaárát.

Szerdán (2010. szeptember 1-én) nulla órától 4 forinttal emeli a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, miközben a gázolaj ára 3 forinttal kerül feljebb - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 320.5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 307.9 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű, 4-3 forintos árváltozással szembesülnek majd (a benzin és gázolaj esetében) szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 337-338, a gázolajat pedig átlagosan 324-325 forint környékén tankolhatjuk literenként.

Az áremelés oka, hogy a múlt héten a benzin és a gázolaj dollárban mért tőzsdei jegyzésára is emelkedett, miközben a forint árfolyama gyengült.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?