19 °C Budapest

Vérlázító! Erre pazarolják az adófizetők pénzét!?

2010. augusztus 25. 15:02

190 ezer fontot, azaz mintegy 65 millió forintot áldozott arra több dél-walesi önkormányzat, hogy átjárókat építsenek a forgalmas főutak fölé. Az adófizetők pénzéből épült átkelők azonban nem a gyalogosokat szolgálják.

A walesi felüljárók nem a gyalogosok, hanem a környéken élő pele-populáció számára készültek. A sokmilliós beruházás persze kiverte a biztosítékot a környéken élők körében. A The Sun c. brit bulvárlap megszólaltatta az Adófizetők Szövetségét, akik szerint az építkezésre fordított összeg irreális, a közel 200 ezer fontnak jobb helyet is találhatnának.

 

Fotó: thesun.co.uk


Az önkormányzatok szerint a hidakra azért volt szükség, hogy így biztosítsák a rágcsálók vándorlásának útvonalát. Mint mondták, a máshol alkalmazott módszer -amely az utak alatt fúrt alagutakon teszi lehetővé a veszélyeztetett állatok mozgását- itt nem volt kivitelezhető.

Egyes vélemények szerint az utakon átszaladó állatok az autósok számára is veszélyesek lehetnek, így akadnak olyanok is, akik támogatják ezt a megoldást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A pelefélék rejtett életmódot folytatnak: nappal alszanak, és csak az esti szürkületben kezdenek mozogni - az ember ezért ritkán pillanthatja meg őket. A mókuséhoz hasonló ügyességgel mozognak a fákon, faodvakban, vagy a gyökerek között ásott üregekben laknak. Beköltöznek a madaraknak kitett odúkba is, és ezekben készítik el fészkeiket. A mérsékelt éghajlaton élők téli álmot alszanak. Leginkább gyümölcsökkel és magvakkal táplálkoznak, egyes fajaik rovarokat is fogyasztanak. (Forrás: Wikipédia)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?