31 °C Budapest

Mi lehet most az első autóddal? Ja! Még mindig azzal jársz?!

Pénzcentrum
2010. július 1. 14:02

Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy vajon mi lehet most az első autómmal, hajtja-e még az új gazdája, vagy már egy roncstelepen rozsdásodik. Ritka kivételt képez ez alól egy brit öregúr, aki a mai napig az 1956-ban vásárolt járgányával közlekedik. A 74 éves Mike Harrison 54 évvel ezelőtt alig 150 fontot (mai áron 3 ezer fontot, körülbelül egymillió forintot) fizetett az 1931-es fekete Bentley sportkupéért, amely már akkor is majdnem a veterán kategóriába tartozott.


Az autó addigra már 136 ezer kilométert teljesített, azóta további 160 ezret futott, de a tulajdonos elmondása szerint még most is úgy ketyeg, mint egy svájci óra. Mára mindössze három ilyen Bentley maradt az országban, az értéke eléri a negyedmillió fontot, de Harrison úr semmi pénzért nem válna meg tőle. "Nincs az a pénz, amiért odaadnám, ez az autó a legjobb barátom, egy igazi családtag, amely az életünk részévé vált" - mondta.

Forrás: Daily Mail

"A hatvanas éve elején ezzel mentem udvarolni a feleségemnek, később ezzel hordtam a gyermekeinket óvodába és iskolába. Még akkor sem mondtam le róla, amikor jó állásom volt és új céges autót ajánlottak fel nekem. Manapság, ebben az "eldobható" világban nagyon kevés ember mondhatja el magáról, hogy még mindig az első autójával jár. Igaz, hogy többet fogyaszt, mint a modern modellek, de ennek a járgánynak még van stílusa és karaktere" - tette hozzá az öregúr.

Egy kép az autóról 1958-ból (Forrás: Daily Mail)

Az évtizedek alatt több ezer fontot költött a javításokra, ráadásul a karosszériát is sikerült szinte eredeti állapotában megőrizni. A Bentley folyamatos használatban van, a környékbeliek a mai napig megcsodálhatják a veterán autót és vezetőjét az utakon. Harrison úr felesége is büszke a Bentley-re: "A javítások alkalmával sokszor ott álltam a férjem mellett és adogattam neki a kulcsokat és a csavarokat. Mindenképpen megérte, mert valahányszor beleülök, úgy érzem, mintha én lennék a királynő".

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10