A magyarok többsége nem megy idén nyaralni

Pénzcentrum
2010. július 1. 13:02

Az európaiak 40 százaléka az idén nem tervez nyaralást. A kelet-európai lakosság 61 százaléka, a nyugat-európaiaknak 37 százaléka marad otthon. A magyarok több mint fele mond le a nyaralásról az idén - derül ki a GfK Association és a Wall Street Journal Europe legfrissebb közös felméréséből.

A GfK felmérés 16 ország lakosságának utazási szokásait vizsgálta. Többek között arra keresték a választ, hogy az emberek terveznek-e az idei évben nyaralást, amennyiben igen, mennyi időre fognak elutazni, várhatóan mennyit költenek majd, és melyek a kedvenc elfoglaltságaik a vakáció alatt.

A megkérdezettek csaknem 40 százaléka idén nem tervez utazást. Míg Kelet-Európában a lakosság 61 százaléka tervei szerint nem megy nyaralni, addig a nyugat-európaiaknak mindösszesen 37 százaléka marad otthon. A leglelkesebb utazók a svédek, 87 százalékuk tervez valamilyen utazást, őket a hollandok (85%) és a belgák (77%) követik. A magyar lakosság valamivel több mint a fele (65%) mond le a nyaralásról idén. A bolgárok utaznak a legkevesebbet, mintegy 70 százalékuk tölti otthon szabadságát.

Valamennyi országban elsősorban a fiatalok utaznak szívesen. Németország az egyetlen olyan ország, ahol nincs különbség az idősebbek és a fiatalok között, náluk minden korosztály szokott vakációzni.

Mennyit költenek el a nyaralók utazásaikra évente?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A válaszadók több mint harmada legfeljebb 1 000 eurót tervez elkölteni személyenként a 2010-es nyaralására, 21 százalékuk pedig legfeljebb 500 eurós kiadással számol. Körülbelül 10 százalékuk 1000 és 2000 euró között fog költeni. Svédországban ennek több mint dupláját, azaz 27 százalékot tesznek ki azok, akik 1000 és 2000 euró közötti összeget terveznek elkölteni nyaralásuk során. A hollandoknál és a belgáknál az 1000 és 2000 euró közötti költést tervezők aránya mintegy 20 százalék. Az országok átlagát tekintve a nyaralóknak mindösszesen 9 százaléka fog személyenként több mint 2000 eurót költeni. Az amerikaiak esetében ez az adat 18 százalékot tesz ki, őket a britek és a hollandok követik (16% és 13%).

Magyarországon a lakosság 25 százaléka költ 1000 euró alatt személyenként és évente nyaralásra, mindösszesen 1 százalékuk 1000 és 2000 euró között.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?