12 °C Budapest

Magyar buszok indultak Leningrád megyébe - fotók!

2009. március 27. 14:45

11 év után újra magyar buszok indultak Budapestről Leningrád megyébe. Az Alfa Busz Járműgyártó Kft. 2007 decemberében kötött szerződést a Leningrád megyei önkormányzattal, 50 db Volvo alvázra szerelt, Székesfehérváron készült távolsági busz szállítására, több mint 10 millió euró értékben. A válság ellenére egyre több megrendelést kap a székesfehérvári cég, ezért áprilistól 50 fővel emelkedik az alkalmazottak létszáma.


Forrás: kornusz.hu

Az első jármű ma reggel indult el a Hősök teréről Podporozse városba. A történet érdekessége, hogy 1998-ban ugyancsak Székesfehérvárról indult az utolsó magyar busz Oroszországba, a Szentpétervártól 350 km-re fekvő városba.

A buszok távolsági buszként üzemelnek majd, Arhangelszk, Murmanszk, Szentpétervár, Helsinki és Tallin irányába szállítják az utasokat.


Forrás: kornusz.hu

A székesfehérvári Alfa Busz Csoport jelenleg több mint 250 főt foglalkoztat, a környékbeli autóbusz alkatrész beszállító kisebb-nagyobb cégeken kívül. A 2009-es évre 12 milliárd forintos árbevételt terveznek. A válság ellenére 50 főt vesznek fel, a megnövekedett megrendelések miatt.

A cég a Volvóval közösen a környező országokban, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban és Romániában indul tendereken. A társaság a már meglévő szerződésen túl, az orosz piacon további partnereket keres. Április elején egy moszkvai delegációval tárgyalnak, de a potenciális állami megrendelőkön túl orosz magáncégek is érdeklődnek járműveik iránt.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem