32 °C Budapest

Tényleg olcsó itthon az autó?

Pénzcentrum
2006. augusztus 4. 13:00

Az európai uniós polgárok sok ezer eurót takaríthatnak meg azzal, ha új gépkocsijukat nem a saját országukban, hanem egy másik EU-s országban teszik meg. Adózás előtt ugyanis vannak országok, ahol sokkal (egyes modelleknél akár 30%-kal) olcsóbban lehet megvásárolni az autókat.


Az EUobserver kutatása szerint az adózás előtti ár alapján Magyarország és Dánia a legolcsóbb, Csehország és Németország viszont a legdrágább. A luxusautó kategóriában nincsenek akkora különbségek az országok nettó árait tekintve, viszont a kis autóknál még akár 50%-os árkülönbséget is találhatunk. Magyarország élen járó az 'olcsóságot' tekintve, mert az alsóközép kategóriás Opel Astra adózatlan ára például hazánkban 3,07 millió forint, ezzel szemben Csehországban 4,56 millió forintnak megfelelő koronát kell kifizetnünk érte.

Az adóteher nagysága alapján Dánia vezeti a sort a hihetetlen nagyságú 130-240%-os adóval, míg Magyarország a középmezőnyben kullog a kisautók körében körülbelül 40, felsőbb kategóriás autóknál 30-35% körül. Hazánkban az olcsóbb autókon kevesebb az adóteher, míg Nyugat-Európában - és leginkább Dániában - mindez a drágább autókra igaz.


 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22