33 °C Budapest

Újabb botrány készülődik az autópálya körül

Pénzcentrum
2006. augusztus 2. 11:00

Újabb botrányhoz közeledik a magyarországi autópálya-építés: ha az M7-es autópálya tenderére kiírt pályázatot a várakozásokkal ellentétben nem a Vegyépszer-Betonút konzorcium nyeri meg, hanem valamilyen személyes érdekek miatt egy másik cég, annak politikai következményei lesznek.Az említett konzorcium nyerte a május 31-ig benyújtható pályázatot az M7-es autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakaszának megépítésére. A Vegyépszer és a Betonút ajánlotta a legkevesebb árat- 41, 4 milliárd forintot- viszont már közel sem biztos, hogy tényleg ők vághatnak neki az építkezésnek- olvashatjuk a Magyar Nemzetben.

Költségcsökkentő intézkedéseket várnak el az építőktől, tehát mellőzni kell az olyan drágító tényezők használatát, mint például a hidak, lehajtók, felül-és aluljárók. A Nemzeti Autópálya elnök-vezérigazgatója, Reményik Kálmán szerint azonban kizárások is lesznek a pályázatok között, így lehet, hogy nem az a cég építheti meg az autópályát, amelyik a legkevesebb költségeket ajánlotta fel.

Ha valamilyen egyéb érdekek vezérlik a bírákat, akkor az már politikai esetnek számít, ami komolyabb következményeket vonhat maga után. Már korábban is volt ilyen eset, amikor a hasonló akció az előző gazdasági miniszter leváltásához vezetett. Csillag István 2004-ben az M6-os autópálya Érd és Dunaújváros közötti szakaszát ítélte oda jogtalanul a M6DA konzorciumnak. Medgyessy Péter akkori miniszterelnök néhány nappal később menesztette a gazdasági minisztert.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?