15 °C Budapest

Újabb botrány készülődik az autópálya körül

Pénzcentrum
2006. augusztus 2. 11:00

Újabb botrányhoz közeledik a magyarországi autópálya-építés: ha az M7-es autópálya tenderére kiírt pályázatot a várakozásokkal ellentétben nem a Vegyépszer-Betonút konzorcium nyeri meg, hanem valamilyen személyes érdekek miatt egy másik cég, annak politikai következményei lesznek.Az említett konzorcium nyerte a május 31-ig benyújtható pályázatot az M7-es autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti szakaszának megépítésére. A Vegyépszer és a Betonút ajánlotta a legkevesebb árat- 41, 4 milliárd forintot- viszont már közel sem biztos, hogy tényleg ők vághatnak neki az építkezésnek- olvashatjuk a Magyar Nemzetben.

Költségcsökkentő intézkedéseket várnak el az építőktől, tehát mellőzni kell az olyan drágító tényezők használatát, mint például a hidak, lehajtók, felül-és aluljárók. A Nemzeti Autópálya elnök-vezérigazgatója, Reményik Kálmán szerint azonban kizárások is lesznek a pályázatok között, így lehet, hogy nem az a cég építheti meg az autópályát, amelyik a legkevesebb költségeket ajánlotta fel.

Ha valamilyen egyéb érdekek vezérlik a bírákat, akkor az már politikai esetnek számít, ami komolyabb következményeket vonhat maga után. Már korábban is volt ilyen eset, amikor a hasonló akció az előző gazdasági miniszter leváltásához vezetett. Csillag István 2004-ben az M6-os autópálya Érd és Dunaújváros közötti szakaszát ítélte oda jogtalanul a M6DA konzorciumnak. Medgyessy Péter akkori miniszterelnök néhány nappal később menesztette a gazdasági minisztert.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?