Close up of domain link on computer screen

Na, ez brutálisan berobbant a koronavírus-járvány hatására: még hogy mindenki csak veszített

2021. augusztus 4. 16:01

Láthatjuk, hogy abban az időszakban, mikor magas volt a regisztrált esetek száma és bizonyos korlátozások léptek fel az életünkben, nem csak mi kezdtünk el többet internetezni – akár a szabadidőnk eltöltése miatt, akár hírek után kutatva –, hanem a cégek és egyéb szervezetek is egyre gyakrabban kommunikáltak online, legyen szó a közösségi média jelenlétükről, vagy hírlevelek küldéséről.

Láthatjuk, hogy abban az időszakban, mikor magas volt a regisztrált esetek száma és bizonyos korlátozások léptek fel az életünkben, nem csak mi kezdtünk el többet internetezni – akár a szabadidőnk eltöltése miatt, akár hírek után kutatva –, hanem a cégek és egyéb szervezetek is egyre gyakrabban kommunikáltak online, legyen szó a közösségi média jelenlétükről, vagy hírlevelek küldéséről. Továbbá számtalan weboldal készült és indult el ebben az időszakban az ügyfelekkel, érdeklődőkkel való kapcsolattartás, valamint a tevékenység folytatása, termékek értékesítése vagy szolgáltatásnyújtás céljából - írja elemzésében a Rackhost.

Honlap létrehozása

Egy honlap létrehozásának alapvető feltétele a domain regisztráció, így nem meglepő, hogy a regisztrációs statisztika alakulását nyomon követve következtetni tudunk az új weboldalak létrehozásának tendenciáira.

Megfigyelhető, hogy 2020-ban, a járványhelyzet márciusi magyarországi indulásától kezdve a domain regisztrációk száma növekedésnek indult, majd a nyári időszakban az enyhítéseket követően újra csökkenni kezdett. Viszont szeptembertől 2021. márciusig korábban soha nem látott mennyiségű .hu domaint regisztráltak az emberek.

Ezt követően pedig a tavaszi enyhítésekkel, majd a korlátozások teljes feloldásával együtt a domain regisztrációk száma is drasztikusan csökkenni kezdett. A múlt hónapban, azaz 2021. júliusában 7262 .hu domaint regisztráltak, a vizsgált évek legmagasabb adata pedig 2021. januárjában volt, 12733 .hu domain regisztráció.

Vajon véget ért a domain nevek szárnyalása? Az emberek csak a korlátozások idején indítanak tömegesen weboldalakat? A szakértők szerint ősszel érkező negyedik hullámmal együtt újra fellendül a domain piac és a weboldalindítási kedv? Egyáltalán vannak még olyan cégek, akik eddig nem érezték szükségét az online jelenlétnek?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Számos kérdés merülhet fel a témával kapcsolatban, az viszont biztos, hogy az interneten való megjelenés lehetősége mindenki előtt nyitva áll és érdemes élni vele, hiszen manapság ez már szinte alapvető követelmény az érdeklődők, ügyfelek részéről - írják az elemésében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18