20 °C Budapest
Close up of domain link on computer screen

Na, ez brutálisan berobbant a koronavírus-járvány hatására: még hogy mindenki csak veszített

2021. augusztus 4. 16:01

Láthatjuk, hogy abban az időszakban, mikor magas volt a regisztrált esetek száma és bizonyos korlátozások léptek fel az életünkben, nem csak mi kezdtünk el többet internetezni – akár a szabadidőnk eltöltése miatt, akár hírek után kutatva –, hanem a cégek és egyéb szervezetek is egyre gyakrabban kommunikáltak online, legyen szó a közösségi média jelenlétükről, vagy hírlevelek küldéséről.

Láthatjuk, hogy abban az időszakban, mikor magas volt a regisztrált esetek száma és bizonyos korlátozások léptek fel az életünkben, nem csak mi kezdtünk el többet internetezni – akár a szabadidőnk eltöltése miatt, akár hírek után kutatva –, hanem a cégek és egyéb szervezetek is egyre gyakrabban kommunikáltak online, legyen szó a közösségi média jelenlétükről, vagy hírlevelek küldéséről. Továbbá számtalan weboldal készült és indult el ebben az időszakban az ügyfelekkel, érdeklődőkkel való kapcsolattartás, valamint a tevékenység folytatása, termékek értékesítése vagy szolgáltatásnyújtás céljából - írja elemzésében a Rackhost.

Honlap létrehozása

Egy honlap létrehozásának alapvető feltétele a domain regisztráció, így nem meglepő, hogy a regisztrációs statisztika alakulását nyomon követve következtetni tudunk az új weboldalak létrehozásának tendenciáira.

Megfigyelhető, hogy 2020-ban, a járványhelyzet márciusi magyarországi indulásától kezdve a domain regisztrációk száma növekedésnek indult, majd a nyári időszakban az enyhítéseket követően újra csökkenni kezdett. Viszont szeptembertől 2021. márciusig korábban soha nem látott mennyiségű .hu domaint regisztráltak az emberek.

Ezt követően pedig a tavaszi enyhítésekkel, majd a korlátozások teljes feloldásával együtt a domain regisztrációk száma is drasztikusan csökkenni kezdett. A múlt hónapban, azaz 2021. júliusában 7262 .hu domaint regisztráltak, a vizsgált évek legmagasabb adata pedig 2021. januárjában volt, 12733 .hu domain regisztráció.

Vajon véget ért a domain nevek szárnyalása? Az emberek csak a korlátozások idején indítanak tömegesen weboldalakat? A szakértők szerint ősszel érkező negyedik hullámmal együtt újra fellendül a domain piac és a weboldalindítási kedv? Egyáltalán vannak még olyan cégek, akik eddig nem érezték szükségét az online jelenlétnek?

Számos kérdés merülhet fel a témával kapcsolatban, az viszont biztos, hogy az interneten való megjelenés lehetősége mindenki előtt nyitva áll és érdemes élni vele, hiszen manapság ez már szinte alapvető követelmény az érdeklődők, ügyfelek részéről - írják az elemésében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?