15 °C Budapest
Two adolescent siblings walk ahead of their mother in single file from right to left along a snowy forest trail. Mother looks back to the right off camera. They all wear warm outdoor winter apparel.

Túrázni mész télen? Ezt otthon ne felejtsd, szó szerint az életed múlhat rajta

2023. február 5. 10:04

A pandémia óta a kirándulás egyre népszerűbb elfoglaltség, erdeink felfedezése azonban sokszor veszélyeket is rejt, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak. Mivel az elmúlt napokban több balesetről, kirándulás alatt történt sérülésről is hallani lehetett, ezért a HelloVidék utána járt, hogy lehet a legbiztonságosabban kirándulni a hűvös, téli napokon.

Egy-egy erdőterületen található kirándulóhelyen, vagy túraútvonalon az erdőgazdálkodó átmenetileg korlátozhatja és feltételhez kötheti az erdő egyes részeinek látogatását, amennyiben az ott-tartózkodás életet vagy testi épséget veszélyezteti. Ez esetben pont ez történik, tehát ha mi mégis odamegyünk egy lezárt területre, nem csak a saját testi épségünket veszélyeztetjük, hanem törvény is sértünk. Ilyenkor minden esetben várjuk meg, amíg a korlátozást feloldják, hiszen az erdő megvár, majd ha biztonságosan látogatható a terület, akkor visszatértünk - mondta el a lapnak Németh Csaba, a Magyar Természetjáró Szövetség szakmai vezetője.

Mint figyelmeztet, a táskánkban legyen több és tartalmasabb élelmiszer, egy termoszban forró ital, fejlámpa és tartalék akkumlátor telefonhoz. Ruházatunk, mint egy hagyma héjai rétegesen, egymásra épülő, egymást kiegészítően sorakozzanak. Itt az idő a recés talpú bakancsokhoz, magasszárú zárt túracipőkhöz. Az edzőcipőt hagyjuk a nyárra. Alapvetően a tél miatt legyen tartalék mindenből, hogy legyen mihez nyúlni, ha baj adódna.

További hasznos tanácsokért olvasd el a HelloVidék cikkét. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?