32 °C Budapest
Elindult a pályázat: nagy kedvezménnyel korszerűsíthetjük a fűtésünket

Elindult a pályázat: nagy kedvezménnyel korszerűsíthetjük a fűtésünket

MTI
2017. március 1. 09:33

Elindult a hőszivattyús rendszerek pályázati támogatása, így minden magyar felhasználói kör pénzhez juthat a rendszerek telepítéséhez - írja a Világgazdaság.

Magyarországon jelenleg évi 1500-2000 berendezést értékesítenek, ez a szomszédos országokhoz képest alacsonyabb. A helyzeten javíthat, hogy a vállalakozások, az agrártermelők, a lakosság és a közintézmények a most megnyílt különböző pályázati forrásokból mintegy 25-45 százalékos forráshoz juthatnak.

Célszerű lenne az osztrák példát követni, ahol 2000 óta adó-visszatérítéssel és egyszerűsített igényléssel is ösztönzik a hőszivattyús rendszerek telepítését

- mondta Ádám Béla, a Magyar Hőszivattyús Szövetség elnöke. A drága külföldi berendezések helyett hazai gyártású, jó minőségű, olcsóbb berendezések forgalmazása is növelhetné a keresletet.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?