20 °C Budapest

10 milliárdot kaszált a bankár ezen a lakáson

Pénzcentrum
2011. december 25. 11:06

A leggazdagabbaknak mit sem számít a válság - elképesztő összegeket költenek a luxusra, ami végül meglepően jó befektetésnek bizonyul. New Yorkban például rekordnak számító 88 millió dollárért (20 milliárd forintért) vásárolt magának lakást Dimitrij Ribolovlev orosz mágnás lánya. Az üzleten a korábbi tulajdonos több mint 40 millió dollárt (10 milliárd forint) kaszált.

Dimitrij Ribolovlev orosz mágnás lánya, a 22 éves Jekatyerina jelenleg egy meg nem nevezett amerikai egyetemen tanul, és New York-i látogatásai során lakik majd a 626 négyzetméteres, tízszobás, Central parknál fekvő apartmanban. A milliárdos csemete igazi kozmopolita; Oroszországban született, de monacói lakos és az utóbbi 15 évet Monacóban és Svájcban töltötte.

 

(Forrás: dailymail.co.uk)


A lakást Sanford Weill, a Citigroup korábbi elnöke kínálta eladásra, aki annak idején alig fele ennyiért jutott hozzá; egészen pontosan 42, 4 millió dollárért (9,75 milliárd forint). Bár az ex-elnök igencsak jó üzletet csinált, mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy a hírek szerint a Weill házaspár az eladásból befolyt összeget jótékonysági célra kívánja fordítani.

 

(Forrás: dailymail.co.uk)


Ugyanakkor érdekes trend, hogy miközben a tengeren túli ingatlanpiac is elképesztő zuhanást mutatott az elmúlt években, ez aligha hatott a piac e speciális szegmensére. Jól látszik, hogy a gazdasági világválság éppen ellentétes hatást váltott ki a legdrágább termékek, így az ingatlanok piacán is; a középosztály lemorzsolódik - a gazdagok egyre gazdagabbak, míg a szegények egyre szegényebbek lesznek, s ezt a változást követi a luxusipar is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


Az utolsó New York-i lakásárrekord egyébként Christopher Flowers befektető nevéhez fűződött, aki 2006-ban 53 millió dollárt adott egy házért, amitől idén augusztusban 36 millióért vált meg.

 

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?