29 °C Budapest

10 milliárdot kaszált a bankár ezen a lakáson

Pénzcentrum
2011. december 25. 11:06

A leggazdagabbaknak mit sem számít a válság - elképesztő összegeket költenek a luxusra, ami végül meglepően jó befektetésnek bizonyul. New Yorkban például rekordnak számító 88 millió dollárért (20 milliárd forintért) vásárolt magának lakást Dimitrij Ribolovlev orosz mágnás lánya. Az üzleten a korábbi tulajdonos több mint 40 millió dollárt (10 milliárd forint) kaszált.

Dimitrij Ribolovlev orosz mágnás lánya, a 22 éves Jekatyerina jelenleg egy meg nem nevezett amerikai egyetemen tanul, és New York-i látogatásai során lakik majd a 626 négyzetméteres, tízszobás, Central parknál fekvő apartmanban. A milliárdos csemete igazi kozmopolita; Oroszországban született, de monacói lakos és az utóbbi 15 évet Monacóban és Svájcban töltötte.

 

(Forrás: dailymail.co.uk)


A lakást Sanford Weill, a Citigroup korábbi elnöke kínálta eladásra, aki annak idején alig fele ennyiért jutott hozzá; egészen pontosan 42, 4 millió dollárért (9,75 milliárd forint). Bár az ex-elnök igencsak jó üzletet csinált, mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy a hírek szerint a Weill házaspár az eladásból befolyt összeget jótékonysági célra kívánja fordítani.

 

(Forrás: dailymail.co.uk)


Ugyanakkor érdekes trend, hogy miközben a tengeren túli ingatlanpiac is elképesztő zuhanást mutatott az elmúlt években, ez aligha hatott a piac e speciális szegmensére. Jól látszik, hogy a gazdasági világválság éppen ellentétes hatást váltott ki a legdrágább termékek, így az ingatlanok piacán is; a középosztály lemorzsolódik - a gazdagok egyre gazdagabbak, míg a szegények egyre szegényebbek lesznek, s ezt a változást követi a luxusipar is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


Az utolsó New York-i lakásárrekord egyébként Christopher Flowers befektető nevéhez fűződött, aki 2006-ban 53 millió dollárt adott egy házért, amitől idén augusztusban 36 millióért vált meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?