18 °C Budapest

720 millióból újulhat meg Budapest XI. kerülete

Pénzcentrum
2011. július 7. 20:02

Aláírták azt a Támogatási Szerződését, amely "Újbuda Kulturális Városközpont Integrált Városfejlesztési Program" címet viseli. A 720 millió forintos fejlesztési összköltség mellé, így a támogatási összeg 564 millió forint.

A program alapvető célja Újbuda Kulturális Városközpontjának kiépítése, kulturális funkciók koncentrált telepítése, amelyek a XI. kerület lakói számára a mainál kedvezőbb színvonalasabb közművelődési, szabadidő-eltöltési lehetőségeket tudnak kínálni, de az idelátogatók, turisták számára is vonzerőt teremtenek.

Emellett fontos a kerület egyik legsűrűbben lakott városrészében kulturáltabb közterületi állapotok megteremtése, a gyalogos gépjárműforgalomtól mentes közterületek növelése, valamint a pihenő-helyek kijelölése is.

Fejlesztési pontok

A program központi eleme a Bartók Béla út 32. sz. épület földszintjének közösségi célú átalakítása. Cél az épület hátsó szárnyában a belső udvarról nyílóan működő "Bartók 32" nevű galéria bővítése, funkcióinak szélesítésére, a befogadóképesség jelentős mértékű növelése.

A Bercsényi utca - Gárdonyi szobor körüli térhez kapcsolódó - később sétálóutcává alakítandó szakaszáról nyílóan a kerületi önkormányzat tulajdonában levő Bercsényi u. 10. földszint-alagsori és pinceszinti helyiségekben Helytörténeti Múzeum kialakítása, aktív helytörténeti munka számára tér biztosítása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Bartók 29. üzlethelyiség külső felújítása, belső kialakítása során az ingatlan francia udvarra nyíló homlokzatával szemközt fekvő Csonka Múzeummal szerves egységet alkotó Galéria együttes kialakítása.

Az Bercsényi 7. szám alatt található ingatlan kialakítása, később kulturális kereskedelmi funkcióra történő bérbeadásra.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?