27 °C Budapest

Legendás épületben nyílik az új pesti pláza

2011. július 6. 04:44

A tervek szerint október 13-án nyitja meg kapuit a VÁCI1, az utóbbi évek egyik legnagyobb magyarországi műemléki jellegű kereskedelmiingatlan-fejlesztése. Egy felmérés szerint a magyar fogyasztó azt tartja legfontosabbnak, hogy az ideális pláza alacsony, közepes és magas árfekvésű termékeket is áruljon, továbbá legyen közel és legyen könnyen megközelíthető.

A budapesti belváros új üzletházát abban a Váci utcai, egykor a tőzsdének is helyt adó épületben alakították ki, amelyet Alpár Ignác tervei alapján építettek 1911 és 1915 között. 1933 óta az épület az UNESCO által nyilvántartott Világörökség része, és műemlékvédelem alatt áll.

A VÁCI1 épületének átalakítási munkái befejeződtek, így az újjászületett, egyedülálló belvárosi üzletközpontban megkezdhetik a bérlők üzleteik kialakítását. A korábban a Budapesti Értéktőzsde kereskedőtermének is helyt adó impozáns, üvegtetős terem ad majd otthont az üzletház egyik legnagyobb kereskedelmi egységének. E mellett a fejlesztő megőrizte a Róth Miksa üvegablakaival díszített lépcsőházat, amely szervesen illeszkedik a modern kereskedelmi térhez is, de többek között megmentésre került egy több mint 20 négyzetméteres gipszdombormű illetve több padlómozaik, amelyeket az újonnan kialakított lépcsőházakban helyeztek el. Nagyobb térképre váltás


Az októberi nyitást követően a valamivel több, mint 60 millió eurós VÁCI1 beruházás 11.000 négyzetméternyi területén elsősorban a divatra fókuszál, és ezt kiegészítve szórakoztató és vendéglátó egységeknek is teret ad. Az amerikai étteremlánc, a Hard Rock Café a VÁCI1-ben nyitja meg többszintes magyarországi egységét, de szintén a szórakozást szolgálja majd a Pesti Jam étterem és music pub, amely 1000 négyzetméteren várja a szórakozni vágyókat, de lesz Szamos kávézó, cukrászda és "csokoládészalon" is.

 

Fotó: vaci1.hu


Visszaköltözik az épületbe a korábbi bérlő, a Tatuum divatlánc is. Az épület tetőterén exkluzív étterem is helyet kap, melynek bástyaszerű teraszairól kilátás tárul a Budai hegyekre, a Vörösmarty térre és a pesti belvárosra.

Ősszel -még a karácsonyi vásárlási csúcsforgalmat megelőzően- nyílik Budapest másik új bevásárlóközpontja is: a szeptemberi nyitást tervező KÖKI Terminál legnagyobb bérlői az OBI, a Libri, az H&M, a Müller, és a Tesco lesznek.

Milyen plázáról álmodik a magyar?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy felmérés szerint a magyar fogyasztó azt tartja legfontosabbnak, hogy az ideális pláza alacsony, közepes és magas árfekvésű termékeket is áruljon, továbbá legyen közel és legyen könnyen megközelíthető. Érdekes azonban, hogy az európai fiatalok csupán 24%-a, az idősebbeknek pedig 30%-a tudja pontosan, hova menjen vásárolni.

A kereskedőknek es az üzleteknek egyre nagyobb kihívásokkal kell megküzdeniük, es egyre inkább alkalmazkodniuk kell az európai fogyasztó elvárásaihoz. A Cetelem Körkép 2011 című felmérés szerint a vásárlási szokások változása, amely a válság hatására még inkább felerősödött, megfelelő visszhangra talál a kereskedők részéről, legyen szó akár hagyományos üzletláncokról, akar más, alternatív kereskedelmi csatornákról, például az internetről.

Annak ellenére, hogy az európaiak az egyes kereskedők es üzletek közötti különbségekkel tisztában vannak, nem mutatkoznak különösebben hűsegesnek. A fiatalok csupán 24%-a, az idősebbeknek pedig 30%-a tudja pontosan, hova menjen vásárolni.

A GfK Custom Research Bevásárlóközpont 2010. kutatás eredményeiből kiderül, hogy a legfontosabbnak azt tartjuk, hogy az ideális üzletház alacsony, közepes és magas árfekvésű termékeket is áruljon, továbbá legyen közel és legyen könnyen megközelíthető. Ezt a két legfontosabb elemet a válaszadók mintegy 45%-a említette. További fontos szempontok a hosszú nyitva tartás, valamint a könnyű eligazodás, ezeket 38 illetve 31 százaléka említette a válaszadóknak.

 

 


A legfontosabb szempontok mellett, az előző évi adatokhoz képest jelentősen növekedett azok aránya, akik fontosnak tartják azt, hogy minden korosztály számára legyenek üzletek, hogy sok szolgáltatás (bank, posta,...) elérhető legyen illetve, hogy különleges, egyedi üzleteket is találhassunk. Még mindig fontos szerepet játszik a nagy alapterületű élelmiszerbolt, az ingyenes parkolás, valamint a szórakozási lehetőségek.

 

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 17. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm