Visszatekert gázórák: több milliós a kár

2011. június 30. 17:02

Gázórák visszatekerésére specializálódott bűnelkövetőt fogtak el a rend éber őrei. Az elkövető és a gyanúsítottnak számító megrendelők az elmúlt évek alatt több milliós kárt okoztak a gázszolgáltatónak.

Egy 29 éves kenderesi férfi közel két éven keresztül "machinálta" a gázórákat Kisújszállás, Karcag és Kenderes településeken. Az elkövető megrendelésre tekerte vissza a gázórákat, 50 Ft/m³ egységáron. Becslések szerint a férfi több millió forint kárt okozott a szolgáltatónak tevékenységével.

A Karcagi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya június 28-án nyomozást rendelt el az eddig büntetlen előéletű férfii ellen, akit csalás elkövetésével gyanúsítanak. Eddig több mint két tucat esetet sikerült rábizonyítani.

A büntetőeljárás során a megrendelők gyanúsítottként kerülnek kihallgatásra, hiszen cselekményükkel ők is csalást követtek el. A büntetőjogi felelősségre vonás mellett számolniuk kell azzal, hogy a gázszolgáltató is bírsággal sújtja őket.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?